Presedintele Romaniei, Traian Basescu

Presedintele Romaniei, Traian Basescu

Domnule preşedinte, felicitări echipei dumneavoastră – da, este un război hibrid. Mă îndoiesc că aţi ajuns singur la concluzia asta, dat fiind faptul că de ceva vreme îşi bat capul oameni care-s “pe felie” cu analiza militară şi de abia recent, câţiva numai, au decis să pună ştampila asta peste ce se întâmplă în Ucraina.

Felicitări echipei!

După treaba asta, să evidenţiem poziţia falnică pe care aţi adoptat-o.

“Cine este responsabil? Primii responsabili sunt teroriștii care și acum ocupă Donetskul și Luganskul. În mod egal responsabilitatea aparține Federației Rusiei. Federația Rusă a devenit un partener al acestor teroriști.

Din păcate, Rusia este parte a conflictului din estul Ucrainei.

Am luat notă de declarația președintelui Putin să nu politizăm evenimentul. Nu-l politizează nimeni, dar prșsedintele Putin nu poate fugi de responsabilitatea punerii la dispoziție a specialiștilor și echipamentelor folosite.

Oare, dacă noi în Consiliu eram fermi și puneam valoarea omului deasupra a orice, nu am fi putut lua măsurile de descurajare în timp util?

Azi e Ucraina, se ajunge la granița balticilor, a Poloniei, a României.

Cred că Europa trebuie să vină în practică la valorile ei reale plecând de la valoarea cea mai importantă, oamenii, iar Rusia trebuie tratată prin această prismă, chiar daca avem pierderi economice consistente.”

Lux.

Intern, bătătura se va împărţi în pro şi contra. N-are importanţă, muritorii de rând nu decid.

Dar, oare cum va fi percepută la export poziţia dumneavoastră?

 

– Iulian Iamandi –