Geopolitica

Operatori ai SOF straine isi fac deja de lucru in Siria?

Se pare că … operatori străini din Forţele pentru Operaţiuni Speciale acţionează deja sub acoperire în Siria, efectuînd misiuni de recunoaştere şi pregătire a rebelilor care luptă împotriva regimului Bashar al-Assad, după modelul în care trupele speciale infiltrate în Libia au sprijinit şi organizat pe rebelii anti Gaddafi, pavând calea intervenţiei militare externe şi mai apoi… dar, alta era ideea: în nişte documente publicate de Wikileaks, legate de SRATFOR se arată că unul dintre analişti a fost în preajma unor ofiţeri occidentali de rang înalt şi….

After a couple hours of talking, they said without saying that SOF teams (presumably from US, UK, France, Jordan, Turkey) are already on the ground focused on recce missions and training opposition forces… They have been told to prepare contingencies and be ready to act within 2–3 months, but they still stress that this is all being done as contingency planning, not as a move toward escalation.”

Urmează ceva de genul:

Rebeli libieni în luptă

10 Comments

 • Pare fi o tactica comuna utilizata pentru schimbarea regimurilor ostile, cred ca a fost utilizata din 89 Romania pina in Siria.

 • Daca intrati oleaca pe rt.com (aici sigur o sa strambe unii din nas… RussiaToday… bolsevicii, KGB-ul etc, etc) o sa gasiti o gramada de stiri si detalii pe tema asta, unele destul de vechi.

  Bine, “noi, Rrrromanii”, de obicei, nu ne coboram la nivelul lui RT, CCTV News, SkyNews si-a altora care nu-s flasnetele unchiului sam, nu? 🙂 Probabil de-asta ne tot trezim in ceasul al 14-lea ca ne-a fugit tara de sub fund 🙂

  Ca o paranteza, dar on topic: Cyrenaica, provincia de est a Libiei, isi declara autonomia! Nimic surprinzator. “Tot ce-i mic e minunat”, cum spunea un mare om de stat (nu de la noi)… Recunoasteti scenariul? Lovilutie, apoi secesiune (a fost si la noi o tentativa la Tg Mures prin ’90)

   • 🙂
    Nu-i musai sa aiba ceva sub nisip. E suficient ca are in subsol “cuiul lui Pepelea” 🙂 , ca orice regiune separatista

    Adica…in caz ca Cemairamanedinlibia raspunde obraznic la Stapani, si umbla la robinetul de oil, Rep. bananiera Cyrenaica o sa sara de fund in sus, in secunda 2, ca sunt agresati la frontiera, ca restul libienilor mananca fasole cand bate vantul spre ei etc. Si-apoi, istoria se va repeta a “n”-a oara…interventie straina pt a-i apara pe bietii civili din Cyrenaica etc.
    Si mai are si iesire la mare 🙂

    Au fost atatea cazuri… Kuweit era provincie irakiana, pana la desfiintarea (cu numele…) a Imperiului britanic. Kosovo, cu albanezii. Kurdistanul irakian (ca ala turcesc nu se pune, cata vreme Turcia e cuminte si pupa cum trebuie)
    Toate miliardele de provincii si minoritati secesioniste, ramase in Africa postcoloniala, unde grantitele au fost trasate cu rigla de fostii colonizatori, dupa paralele si meridiane.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: