Știți lista aia cu oameni interesanți din Rusia care au decedat brusc și foarte misterios? Iaca, another one bites the dust: Ivan Pechorin.

Ivan Pechiorin avea treizeci și nouă de ani și era director al Corporației pentru Dezvoltarea Orientului Îndepărtat și Arcticii.

Spre deosebire de alți ruși cu putere și influență care au căzut accidental de la ferestre, Pechiorin a căzut dintr-o ambarcațiune care naviga cu viteză mare.

Treaba asta s-a întâmplat în Marea Japoniei, în apropierea Insulei Russky. Adică prin apropiere de Vladivostock. La 5800 de mile depărtare de Moscova.

Pechiorin a lucrat sub oblăduirea președintelui Vladimir Putin ocupându-se de modernizarea aviației în estul Rusiei în timp se ocupa și de resursele din Arctica în perioada sancțiunilor aspre care presau țaratul vladimirean.

Ultima apariție publică a lui Pechiorin a avut loc la Eastern Economic Forum, desfășurat în perioada 5-8 Septembrie la Vladivostock unde a cuvântat în cadrul sesiunii Everyone has their Own Route: The Logistics of a Changed World.

Moartea lui Pechiorin a avut loc după cea a fostului director al corporației, Igor Nosov, în vârstă de patruzeci și trei de ani. Nosov a decedat în urma unui infarct în luna Februarie.

Pe 1 Septembrie aflam despre moartea lui Ravil Maganov, în vârstă de 67 de ani, un puternic și influent rus din industria petrolului.

Maganov condusese cea de-a doua companie rusească din industria petrolului, Lukoil. Decesul acestuia a avut drept cauză o cădere. Căderea s-a întâmplat să înceapă de la etajul șase a unui spital din Moscova.

Ceva surse au informat că Maganov fusese bătut și aruncat pe fereastră.

Maganov își exprimase opoziția față de invazia Ucrainei, fapt cauzator de deces.

În luna decembrie a anului trecut, Yegor Prsovirin – fondator al publicațiilor naționaliste Sputnik și Pogrom – a căzut de la fereastra unei clădiri din Moscova și, evident…

Ceva mai înainte, un alt rus interesant a căzut de la fereastră. La Berlin. Rusul era diplomat, dar jobul ăsta se pare că era doar o acoperire pentru adevăratele sale atribuții. Adică făcea parte din FSB.

Pomelnicul e lung și lat, pentru că dincolo de numele defuncților sunt foarte interesante funcțiile și domeniile în care au activat aceștia.

Intorcându-ne la Pechorin, acesta – ca și alții – probabil că nu doar a făcut ceva contră vântului… probabil că era pe o listă de potențiali lideri din care să fie selectat the chosen one pentru când ar fi devenit vacant tronul de la Kremlin.

Btw, știți de cine îmi amintește eliminarea adversarilor prin asasinarea acestora?

Nuu, nu de Stalin. Nu. E prea istorie deja tătuca S.

Mă gândeam la Saddam Hussein.

Pe adversarii lui îi călca accidental câte un camion!

Iulian Iamandi