NATO...

Partidul Libertatii din Olanda, al treilea in ierarhia lor, a somat ministerele Externelor si Apararii sa reconsidere calitatea Turciei de membra a NATO!

Geert Wilders, seful partidului, impreuna cu expertul in Orientul Mijlociu, Wim Kortenoeven, au acuzat Turcia de abandonare a aliatilor – Israelul, apoi de curand Franta.

Ne-recunoasterea genocidului Imperiului Otoman impotriva armenilor crestini, de catre Turcia, provoaca o reactie in lant…

Kortenoeven a declarat intr-un interviu pentru Jerusalem Post, ca Turcia are o istorie scurta, dar zbuciumata, a abandonarii aliatilor si ca ar fi o greseala fatala in a acorda in continuare incredere acestei tari cu custodia unor elemente cruciale din noul sistem Occidental de aparare impotriva unor posibile viitoare atacuri nucleare din partea Iranului si… Pakistanului.

Hm. Buna rau asta cu Pakistanul. Imi place mult.

Recent, fostul ministru francez Patrick Devedjian a declarat ca Turcia este o tara care ameninta pe toata lumea…

Cred ca incep sa inteleg de ce presedintele Romaniei adopta pozitia ghiocelului: daca am face gura, vreodata, cumva, imediat ne-ar pocni careva cu “Romania are o istorie scurta, dar zbuciumata si o traditie in a-si abandona aliatii”. Plus o reconsiderare a amplasarii unor elemente cheie din sistemul defensiv Occidental si atunci sa vedeti cum ne lingem pe bot de scut, baza americana la Mihail Kogalniceanu, F-16 second-hand si alte alea.

Vai de capul (?) nostru! Si suntem asa de mici, incat am realiza imediat ca nemaiavand gasca, ne-am dus pe copca…

Acest articol a aparut si la prietenii nostri Semper Fidelis.