Gripen

De la FXM citire:

 

Suedia oferă avioane Gripen Croației

 

Oferta înaintată astăzi guvernului croat de către Agenția Suedeză pentru Exportul Materialelor de Apărare și Securitate (FXM) include opt aeronave Gripen.

Prin intermediul FXM, guvernul suedez a depus o ofertă ce include vânzarea a opt avioane de luptă Gripen C/D, precum și o soluție de finanțare și un pachet de training și suport pentru piloți și tehnicieni.

„Suntem încântați să prezentăm această ofertă, ce a fost pregătită în strânsă colaborare cu Croația. Sistemul Gripen are capacități excelente de protejare a spațiului aerian și de participare la misiuni internaționale, îndeplinind cerințele NATO în ceea ce privește interoperabilitatea. Gripen este unul dintre cele mai avansate avioane de luptă din lume, fiind în același timp eficient și robust și având costuri mici pe parcursul ciclului de operare”, a declarat Peter Göthe, Director Adjunct al FXM.

„Pentru a ne asigura că Forțele Aeriene Croate rămân operative fără întrerupere, atunci când avioanele MiG-21 din dotarea actuală vor fi scoase din uz, Suedia oferă o soluție prin care avionul Gripen C/D poate deveni operațional la un an de la semnarea contractului”, a spus Jerry Lindbergh, Director de Program Gripen în Croația, din partea FXM.

De asemenea, în legătură cu achiziția, industria suedeză oferă cooperare industrială substanțială, prin intermediul Saab.

Gripen este operațional în cadrul Forțelor Aeriene din Cehia, Ungaria, Africa de Sud, Suedia și Thailanda. Toți operatorii de Gripen colaborează în ceea ce privește schimbul de experiențe operaționale și la dezvoltarea continuă în cadrul Grupului de Utilizatori Gripen. De asemenea, în luna noiembrie a anului trecut, Elveția a declarat că Gripen va face parte din viitoarea dotare a Forțelor Aeriene Elvețiene.

– Resboiu –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română; Forţe SpecialeSpace; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;