Barack Obama

Barack Obama

Ieri, fratele Hussein al-Amerika a calcat frana si a dezamagit – ori poate doar amagit – o gramada de muritori de rand incetinind rapida evolutie a planurilor de a lansa lovituri la ficatii loialistilor sirieni.

Mai exact, s-a potolit. Cica va incerca mai intai sa obtina aprobarea Congresului, chiar daca pe persoana fizica el considera ca stanga la ficat este o actiune necesara si justificata.

Asa ca Obama, din White House Rose Garden, a marturisit ca a decis ca Statele Unite ale Americii vor executa actiuni militare (pe fata de data asta) impotriva tintelor de pe teritoriul Siriei pe motiv ca de aparenta utilizare a armelor chimice in razboiul civil sirian este, in aparenta, de vina presedintele Bashar al-Assad.

Dand-o pe dupa trandafir, Obama a mai spus ca decizia a fost prea importanta pentru orice presedinte ca sa o ia in mana si a necesitat o dezbatere nationala, pentru ca dorinta poporului american sa fie auzita de catre forul legislativ al guvernului.

“Our power is rooted not just in our military might, but in our example as a government of the people, by the people and for the people,”

“And that’s why I’ve made a second decision: I will seek authorization for the use of force from the American people’s representatives in Congress. … We should have this debate, because the issues are too big for business as usual.”

Sunati la nine-one-one si exprimati-va deci… de fapt, nu. Ca lupilor nu le pasa de ce cred oile.

Si cum lupii sunt ca si aparentul atac chimic, doar aparent alesi de catre oi – si nu sustinuti in campanii si controlati de catre grupuri de interese, mai bine ar fi ca istoria sa fie scrisa de catre cei care o scriu de obicei.

Minunat este faptul ca Obama nu a raspuns unei intrebari adresate de un reporter si nu ne-a luminat cu ce se va intampla daca actiunile militare impotriva Siriei vor fi respinse de catre Congres.

Congresii vor dezbate treaba asta pe 9 Septembrie, la intoarcerea din vacanta de vara.

Obama, fost profesor de drept constitutional care si-a construit propria campanie pentru presedentie criticand la greu pe predecesorul sau George W. Bush pentru implicarea puterii militare in afacerile externe fara consultarea Congresului, a spus ca nu considera necesara aprobarea ONU pentru un atac impotriva Siriei.

“I’m confident in the case our government has made without waiting for UN inspectors,”

“I’m comfortable going forward without the approval of a United Nations Security Council that, so far, has been completely paralyzed and unwilling to hold Assad accountable.”

Sursa: RIA Novosti

 

– Iulian Iamandi –