Marină

O noua clasa de distrugatoare in Marina Rusa

Projekt 21956

Președintele companiei ruse de construcții navale, United Shipbuilding Corporation (USC), Roman Trotsenko a declarat că Marina Rusă va primi 6 noi distrugătoare, acestea vor fi construite pe baza unui proiect realizat de către Biroul de Proiectare Navală Sovernoie de compania pe care Trotsenko o conduce, în cadrul șantierelor navale Severnaia Verf și Baltiski Zavod din Sankt Petesburg.

Noile nave vor avea capabilități de luptă anti-rachetă, anti-satelit și vor fi parte a componentei navale a sistemului de apărare spațială al Federației Ruse.

Cel ma probabil  este vorba de Proiectul 21956 de distrugător dezvoltat de către biroul Sovernoie, aceste nave ar trebui să aibă un deplasament de 9.000 tone, o lungime de 163 metri, o viteză maximă de 29,5 noduri, o anduranță de 30 zile și un echipaj de 300 oameni, va utiliza sistemul de rachete anti-aeriene S-400, rachete anti-navă Klub și va avea caracteristici stealth.

Potrivit lui Trotsenko construcția navelor ar urma să înceapă în anul 2016, în momentul de față noua clasă de distrugătoare aflânduse în faza avansată de proiectare, afirmație contrazisă de către Comandantul Marinei Ruse, Amiralul Vladimir Vitsoski potrivit căruia construcția noilor nave ar trebuii să înceapă în anul 2012.

Destroyer project 21956

Sursa: Rusnavy

 – Victor –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu

Forumul Resboiu

Pagina de gardă a portalului

Ramura dedicată Armatei Române

Ramura dedicată spaţiului

Ramura dedicată dronelor

12 Comments

  • Din cate observ io rusii renunta la navele de suprafata mari de peste 6.000 tone deplasament ca pondere in numarul de vase ale marinei.

    Pentru viitor vor pastra astea 6 nave,2-3 Slava si 1-2 poate trei din clasa Kirov,in rest vor fi numai Fregate(de fapt corvete lungite),de sub 4.000 tone si corvete: clasa Novik,clasa Neustrasimii(fregate deja aflate in serviciu),si toate alea Admiral Grogorivici,Admiral Gorskov(fregate care vor fi achizitionate).

    La care se vor adauga o multime de corvete de la tot felul plutitori din astea vechi gen Tarantul,Nanucika,Grisa la altele cat de cat moderne cum ar fi clasa Bora,clasa Buian(nave de cateva sute de tone aflate in serviciu),la care se adauga corvete ceva mai mari peste 1.500 tone cum ar fi clasa Gepard,clasa Streusinii,Greimasii.

    Pe langa toate navele astea rusii pun mare accent pe submarine:Borei,Yassen,Amur,Killo 2.

    Oamenii se indreapta care o marina defensiva,este sinucicas pentru ei sa se ia la tranta cu Royal Navy,US Navy,Marina Canadei,Norvegiei si care s-or mai gasii pe acolo in Atlanticul de Nord si aceiasi situatie ar Oceanul Pacific,si acolo este la fel de greu sa se ia la tranta cu Marina Japoneza,Coreeana si Americana,isi iau ceva nave mari da nu prea multe ca nu pot sustine ritmul cu aia.

    In marile inchise cum sunt Marea Baltica,Marea Neagra,Caspica nu ai ce sa faci cu nave atat de mari.

    Totusi mi se pare foarte misto cum noi mica Romanie,cu un litoral de 3 lulele,iesire la o mare inchisa nu ne uitam decat la nave cu deplasamente de peste 3.000 tone,submarine ioc,in schimb altii cam in aceiasi situatie ca noi merg pe nave mici(sub 2.000 tone),si submarine,Israelul,Iran,Bulgaria,Suedia altii intr-o situatie relativ asemanatoare cu noi,adica polonezii,care au si ei 2 fregate la mana a doua si probleme cu banii au hotarat sa suspende achizitia alora 7 corvete si sa bage banii in cumpararea a 2 submarine,noi in schimb nici nu ne gandim la submarine.

    • Pai flota lor e in principal axata pe submarine, astia pe astea se bazeaza. Le zic generic PODVODNYI RAKETONOSETS adica purtator de rachete subacvatic si astea sunt ofensive. Si din ce vad mai sus proiectul 21956 care-i de fapt ESKADRENYI ESMINETS are 9000 tdw. Pai asta-i o nava mare si daca pun propulsie nucleara pe el va fi prezent non stop pe mare. De ce ar fi o astfel de nava “defensiva”? Iar Putin vrea 60 de fregate! Ce sa faca cu 60? Apararea Caro-Kann? Sunt multirol de fapt, pot indeplini si sarcini ofensive.
      Victore ce-i aia “o corveta lungita”?

      • La o marina ofensiva ma referam la ceva in genul US Navy sau ce vor sa faca chinezii,la americani daca maine se scoala Obama cu fata la cearsaf si da ordin „ba hai la se furam la rusi arhipelagul Franz Ioseph” cred ca au ceva sanse,o pun de o blocada navala,bombardeaza porturile,au sprijin aerian asigurat de portavioane,ceva suport logistic asigurat de Norvegieni,Islandezi.

        Putin daca se scoala si ala suparat si da ordin „ocupati Islanda”,ca avem Mistral-uri,Kiroave,Distrugatoare proiect 21956,ceva submarine,un portavion,ba nu doua presupunem ca termina si Ulianovsk-ul,plus suportul asigurat de Tupoloave-95/160/22M3,Suhoaie 30-34,PAK-FA-uri,MiG-31,IL-78,IL-50 deci avem cu ce asa ca hai pa ei!

        Este sinucigasi pentru ca sunt in neta inferioritate numerica,nu au sprijin aerian,cel putin nu comparabil cu ala american,ce naiba ei cu 10-12 nave balsoaie(Proiect 21956;Kirov;Slava) si inca 10 fregate (Admiral Gorshkov;Grigorivici) si 10 submarine nustiu in ce masura pot ei sa tina piept unui adversar care vine cu 3-4 portavioane,20-30 submarine nucleare de atac,20-30 fregate,plus suportul aerian superior ce poate fi asigurat atat de USAF cat si de avioanele de pe portavioane.

        Rusii mai degraba se pregatesc pt un razboi in care flotele NATO care activeaza in Atlanticul de Nord vin peste ei,cam in toate exercitiile lor de la sfarsitul anilor 1990 ale Flotei Nordului simulzeaza razboiul cu un stat agresor din NATO mult superior numeric care incearca sa ii cam ocupe.

        Admiral Grigorovici si Gorsov sunt nave mai apropiate de La Fayette,MEKO A200 decat de FREMM,Type 26 de ex,iar primele sunt niste corvete mai mari,vorbesc din punctl de vedere al deplasamentului,dimensiunilor,razei de actiune,armamanetului cu care pot fi dotate.

  • Pot sa adaug ca se discuta posibilitatea instalarii propulsiei nucleare pe aceste distrugatoare ( Эсминец le numesc rusii ). Se stie ca paralel cu dezvoltarea acestor proiecte se lucreaza intensiv la instalatii de propulsie nucleara de diferite marimi la Institului de cercetari in numele academicianului Krilov.

  • In defensiva, mai ales cand esti in inferioritate numerica, un submarin este mai potrivit decat o fregata.

  • Torpile cu supercavitatie (sper ca asa se zice corect in romana) Shkval si S-400F. Plus Klub 2 (echivalentul lui Tomahawk dar supersonic)si kh-101 care e o varianta mai desteapta a lui kh-55. Deci la armament sta foarte bine. si la 9000 de tone e aproape cat un Ticonderoga, care e crucisator. Suna bine, acuma sa vedem daca se si materializeaza.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: