F-15 din 125th FW Jacksonville, Florida

F-15 din 125th FW Jacksonville, Florida

Glumeam în această dimineaţă cu un prieten, legat de oportunităţile deosebite pentru prins în aceeaşi poză niscai MiG-21 LanceR româneşti, A-10 Thunderbolt americane, F-16 portugheze. Ne-am cam grăbit cu închiderea listei.

Mai nou, am descoperit că sunt şanse să fie constituită o formaţie mixtă care să cuprindă şi F-15.

Pentru că SUA trimite în Europa o escadrilă de F-15 Eagle şi aproximativ 200 de oameni sub formă de “first Air National Guard theater security package (TSP)”.

Aviatorii şi păsările lor de pradă aparţin de 125th Fighter Wing, Florida Air National Guard, Jacksonville.

TSP-ul se va adăuga eforturilor existente ale U.S. Air Force în Europa ca şi parte a Operation Atlantic Resolve prin instruirea comună cu aliaţii NATO pentru sporirea nivelului de interoperabilitate.

Operation Atlantic Resolve este o demonstraţie a U.S. European Command şi a United States Air Forces in Europe de continuitate a angajamentului pentru securitatea colectivă a NATO.

“The TSP is a strategic capability that allows the Air Force greater flexibility against evolving threats”, a declarat Lt. Gen. Darryl Roberson, 3rd Air Force and 17th Expeditionary Air Force commander, adăugând: “The TSP is another way the Air Force presents forces at the right time to the right combatant commander. It reassures our allies and partner nations that our commitment to European security is a priority.”

În perioada desfăşurării în Europa, escadrila americană va efectua pregătiri împreună cu aliaţii din NATO, deplasându-se mai întîi în Leeuwarden, Olanda, apoi pe Graf Ignatievo, Bulgaria.

“We are able to maintain a global presence thanks to the efforts of our active duty, Reserve and National Guard partners”, a mai spus Roberson, care a adăugat: “This is a team effort and the addition of a National Guard unit demonstrates the total force integration of our Air Force around the world.”

Escadrila de F-15 este prima unitate a ANG delegată în sprijinul TSP în Europa, şi cea de-a doua din cele câteva desfăşurări pe continent a pachetelor TSP.

Rotaţiile vor avea o durată de şase luni, depinzând de misiuni şi de nevoile U.S. European Command.

Forţele Aeriene au condus rotaţii TSP similare în regiunea Pacificului încă din anul 2004.

Sursa: USAFE

 

– Iulian Iamandi –

Uitasem…

Conform unor informaţii neoficiale, avioanele americane F-15 vor rămâne pe Graf Ignatievo până pe la jumătatea verii.

S-a terminat iarna. Iar când se termină iarna, încep alte chestii.

La un moment dat, ar fi interesant să facem o adunare a forţelor NATO prezente de la Bulgari în sus, pe harta alianţei, apoi să adăugăm ce se va găsi pe teritoriul Ucrainei.

Şi, nu-i exclus ca anul ăsta să ajungem şi noi pe Graf Ignatievo.