Terestre

Nigeria va fabrica pusca de asalt poloneza Beryl M762

Nigeria va produce sub licență pușca de asalt poloneză Beryl M762, a anunțat într-un comunicat de presă Fabryka Broni Lucznik-Radom, subsidiară a Polish Armament Group (PGZ).

Beryl M762

Beryl M762

Zilele trecute, Jakub Skib, președinte al PGZ, și generalul maior Bamidele Ogunkale, director general al Defense Industries Corporation of Nigeria (DICON), au semnat o scrisoare de intenție legată de fabricarea armei Beryl M762 în țara africană.

Scrisoarea de intenție cuprinde trei etape ale procesului de producție sub licență: asamblarea de bază, producția de componente și la final asamblarea completă a armelor produse în Nigeria. DICON nu a specificat planurile în ceea ce privește cantitatea de arme de asalt pe care ar urma să le producă în cooperare cu grupul PGZ.

Autoritățile nigeriene au alocat aproximativ două milioane de dolari americani pentru crearea liniilor de producție destinate armei de asalt poloneze.

În anul 2006, DICON a prezentat arma de asalt OBJ-006, o clonă de AKM care avea aproape aceleași caracteristi cu originalul, fiind echipată cu pat, mâner pistol și uluc din lemn sau polimer. OBJ-006 nu dispunea de șină Picatinny sau alte echipări moderne. Este de remarcat și producția de către DICON a unei copii proprii a puștii de asalt FN FAL a companiei belgiene FN Herstal.

Beryl M762 este o versiune de export a armei de asalt Beryl wz.96C în calibrul 5,56 milimetri. Spre deosebire de modelul de bază, M762 este în calibrul 7,62×39 milimetri. Arma de asalt poloneză este echipată cu șine Picatinny și poate utiliza încărcătoare de AK/AKM din oțel sau polimer.

Iulian Iamandi

2 Comments

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: