Șeptelul românesc de nostalgici comuniști, idioți utili și pro-ruși din lipsă de cultură, mulțimea asta oarbă și inconștientă care mișună dezlegată pe rețelele de socializare, acești români sunt fericiți.

Putin a făcut război. Iar. Românii din categoriile mai sus pomenite vor aprinde candela și-și vor face cruce mulțumind dumnezeului lor că… Putin omoară oameni din nou, atacând o altă țară.

Vladimir Putin

Vladimir Putin

Vai, dar am uitat o pseudo-categorie: partidul AUR. Extremismul românesc renăscut. Făuritorii listei negre cuprinzând presa nefavorabilă lor, partidului de urmărit mai ales în timpul desfășurării războiului ruso-ucrainean.

Îmi este silă să privesc oameni care nu îmi mai răspund la salut pe la evenimente oficiale, militari rezerviști care s-au dat cu extremiștii. Unii dintre dumnealor încercând anterior cu monarhia. Toți jurând pentru Patrie și acum, numai cu Patria nu-s.

Icoane false.

Iată că Putin a atacat. Cui îi pasă? Nu le-a păsat multora de anexarea Austriei de către Hitler, nici de anexarea Cehoslovaciei și nici în apărarea Poloniei nu și-ar fi dorit prea mulți să sară… deși era deja prea târziu, după cum am învățat din istorie.

Cui îi pasă de faptele Rusiei lui Putin împotriva altor țări? Sunt departe de noi, nu-i așa? De ce ne-ar afecta? Mai ales, de ce am sări în apărarea lor?

Pentru că ne va veni rândul dacă nu o facem.

Și nici măcar nu va fi o surpriză, după cum nici acum nu a fost.

Iulian Iamandi