C-160 Transall

C-160 Transall

Ministrul german al Apărării, Thomas de Maiziere, a anunţat că ţara sa va trimite două avioane militare de transport de tipul C-160 Transall către Mali, ca şi sprijin pentru acţiunea militară a trupelor ECOWAS (Economic Community of  West African States).

Mai exact, a precizat la Berlin ministrul de Maiziere, cele două avioane Transall germane vor transporta trupe către Bamako, capitala statului Mali.

Peste 3000 de militari ai ţărilor membre ECOWAS au început să fie trimişi către Mali pentru a a juta această ţară în lupta împotriva islamiştilor rebeli.

De Maiziere a mai precizat că acţiunile de suport din partea Germaniei vor demara imediat ce vor fi clarificate câteva aspecte tehnice.

Ministrul german de Externe, Guido Westerwelle, a anunţat că guvernul german va aloca un milion de euro pentru ajutor umanitar în Mali.

Fondurile vor fi la dispoziţia organizaţiei germane Welthungerhilfe, care va achiziţiona pături, echipament pentru gătit şi kit-uri pentru igiena refugiaţilor din nordul Maliului.

Sursa: Army Recognition

 

– Iulian Iamandi –