Aviaţie

Nemtii au sechestrat motoare pentru MiG-29 si Tu-142

Tupolev Tu-142

Sursa: Indian Defence

Vameşii germani au sechestrat două transporturi de motoare pentru avioane militare provenite din Rusia pentru că au fost încălcate legile pentru comerţ cu echipament militar.

Unul dintre transporturi consta în patru motoare turbopropulsoare pentru avioane Tupolev Tu-142 cu destinaţia India, iar celălat era format din motoare pentru avioane MiG-29 către Algeria.

Motoarele pentru avioanele Tupolev au fost oprite pe aeroportul Hahn din statul Rhineland-Palatinate şi se pare că valorează 3.3 milioane de dolari, iar reactoarele pentru MiG-29 au fost sechestrate pe aeroportul din Leipzig, după ce acestea au fost reparate în Rusia.

Sursa: The Moscow Times

– Resboiu –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.

10 Comments

 • Intrebarea fireasca e: de ce trebuie rusii sa-si tranziteze rusii marfa prin Germania. Hai, pentru Algeria…poate-poate… Dar motoarele pentru india cum si mai ales de ce au ajuns in Germania??

  • Rusii ar fi putut sa le transporte ei, direct la beneficiar, in India, cu un Antonov sau Iliusin,contra cost.Poate ca aceste motoare de MIG29 trebuiau sa ajunga la sirieni.Si asa, marina militara rusa le-ar fi putut transporta direct la destinatie.

   • Pai vezi…d’aia ma gandeam si io…
    Cum mama lu’ proces verbal au ajuns motoarele alea taman in Germanica si fara acte in regula… Ca doar Germanica nu e chiar in drum…nici spre Algeristan nici spre Hindustan…

 • Nu cumparam? Cate sunt?
  Poate ar ajunge de o revitalizare a 15 bucati de pe aeroportul Kogalniceanu 🙂

  • 🙂 pai nici nu ar trebui
   cre ca daca le ziceam la rusi sa ne faca SMT din ele contra a 15 mil coco /bucata, banii jos ochii la usa, ni le faceau smt pe toate, indiferent in ce stare or fi fost ele
   sunt curios daca e chiar “valabil” ce zic, ca sunt dispusi sa monteze electrocasnice de la altzii pe ele

 • Poate pentru ca in Germania e cel mai mare aeroport din Europa…Frankfurt. Nu se stie. Ar trebui sa stim “conditiile de livrare” din contract, dar cine e nebun sa publice asa ceva?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: