Miniştrii Australieni ai Apărării şi Materialelor pentru Apărare, Stephen Smith respectiv Jason Clare, au anunţat lansarea celei de-a doua nave LHD (Landing Helicopter Dock) la şantierul naval Navantia din Spania.
La ceremonie a luat parte şi şeful marinei australiene, viceamiralul Ray Griggs.
Australia a comandat două astfel de nave pentru Australian Defence Force (ADF).
Cele două LHD-uri sunt mai mari decât ultimul portavion operat de către Australia, nava HMAS Melbourne, având o lungime de peste 230 metri şi 27 500 tone.
Fiecare navă dispune la bord de un grup de luptă cu peste 1100 oameni, 100 vehicule blindate şi 12 elicoptere. De asemenea sunt disponibile 40 de paturi pentru spitalul de bord.
Constructorul naval spanion Navantia, ca subcontractor al BAE Systems Australia, a construit ambele nave, dar suprastructura, sistemele de luptă şi comunicaţii vor fi consolidate cu carena în Australia la şantierul Williamstown, Victoria, al BAE.
Sursa: Navy.gov.au
– Resboiu –
———————————————————
Link-uri utile:
Ramura dedicată Armatei Române
Australienii au inceput sa simta si ei ca s-a mutat centrul de greutate al economiei mondiale in zona lor, dar ar face bine sa cumpere si niste sase submarine nucleare din clasa Ambush de la britanici, ca LHD-urile nu le folosesc la mare lucru .
Am impresia ca
Vrusai sa scriu ca am impresia ca australienii cumpara echipament complementar cu echipamentul militar american, ca doar nu degeaba gazduiesc o baza americana .
navele astea multiproposit (cum le spun ei ,un fel de multirol pe apa)..sunt viitorul si sunt foarte bune
nu sunt asa vulnerabile cum cred multi
spre diferenta de portavioane pot opera aproape de mal
la ce pot duce coordona ,duce pe punte nu cred ca le ataci asa usor
au un sistem foarte ingenios de propulsie ce le face sa fie foarte manevrabile si pot opera foarte usor in ape nu prea adanci
si apropo au in plan cumpararea de submarine s 80/scorpene …care fiind spus sunt foarte aproape de un submarin nuclear
LHD-urile sunt excelente pentru puterile medii, iar daca se intampla sa le foloseasca in combinatie cu portavioane usoare cu Harrier, creste efectul.
Ehe… de am avea si noi un S-80…
Tot submarinele Gotland sunt mai bune .