Marină

Naval Group a inceput oficial lucrul la OPV-urile Argentinei

Naval Group a anunțat că a demarat lucrul la OPV-urile din contractul cu Marina Argentinei, confirmând astfel în mod oficial contractul de patru nave pentru țara din America de Sud.

L’Adroit

L’Adroit

Prima navă de patrulare care va fi livrată este L’Adroit, dezvoltată și construită de Naval Group cu finanțare proprie și pusă la dispoziția Marinei Franței în anul 2011.

L’Adroit va fi modernizată înainte de a fi livrată Argentinei, a anunțat constructorul.

Celelalte trei OPV-uri vor fi construite în Franța, însă Naval Group nu a comunicat un calendar de livrare.

Navele OPV87 destinate Argentinei vor măsura 87 de metri (incredibil, nu? 🙂  ) și vor avea un deplasament de 1650 de tone. Fiecare va avea o punte heliport destinată operării elicopterelor de până în zece tone.

OPV-urile argentiniene vor avea autonomia mărită datorită unei instalații îmbunătățite pentru producția de apă proaspătă la bord.

Cele trei nave care vor fi construite în Franța vor beneficia și de o rezistență mai mare la gheață, aspect care le va permite navigarea în apele reci din apropierea arcticii.

Toate unitățile vor fi înarmate cu un tun telecomandat de calibrul 30 milimetri.

Iulian Iamandi

15 Comments

  • Romania va contracta anul acesta cel putin 2 excadrile de f16 blok noi si din SUA…L.M.deja a anuntat ce va urma,,,,,deci va disparea paradaratul hirburilor cumparate din Portugalia si Israel.Bulgarii deja au votat pentru f16,au mai contractat f16 slovacii,ungurii si urmeaza croatii care nu mai au voie sa ia gioarse din Israel.

  • si cu OPV de la Naval Group ce fac argentinieni mocanule ,ca am inteles ca noi nu avem nimic bun, bun era tot ce venea de la maica rusia,iar legat de subiectul tau ,LM (nu tigarile ,Locheed Martin)nu are nici un comunicat pe site lor privind vreo achizitie romaneasca viitoare ,deocamdata anul asta trebuie conform contractului vechi sa livreze parca simulatoarele

    • OPV-urile tircoale pe linga Fakland,il viziteaza pe Magelan,au marinari patagonezi cu numar mare la bocanc,astfel ca s-a comandat un OPV pe steroizi si poate ca francezii le vor construi in portul Constanta unde urmau sa se construiasca corvetele suspendate .Vezi ca nu ma deranjeaza expresia “maica rusia”pentru ca Eminescu m-a invatat ca rusii sunt ukrainienii….iar muskalii cu capitala la Moskovia in trecut se numeau si marea tatarie….deci atentie cu termenii.Legat de tehnica sovietica,multa,proasta,multa facuta inainte sa ma nasc eu(1964)si care din pacate ne chinuim sa o tinem in stare de functionare si astazi….sunt tare curios daca in punctul de comanda de la Borcea tot telefoanele alea sovietice cu manivela sunt in functiune.Ce armament avem in afara de cel tip Grigore Antipa Sovieticus:ceva vechiut dat de pomana de Ghepard,ceva Sisteme Howk luate de la dezbembrari,ceva sistem vechiut oerlikon(eu am prins in 1982-83 la AA inca tunurile SKODA alea platite ca noi si ele erau sh.)antichitati de mig 21 cu bord de f16.,ce va tehnica pe roti data de sua de pomana,de alea 5-6 mlu nu vreau sa mai vorbesc….DA avem de primit niste bunaciuni de radare,niste bunaciuni de Patriot,ceva rachete pe la f-uri si cam atit cu bunaciunile…..nu vreu sa mai vorbesc de eurospike vs javelin bunaciunea!!!!!!!!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: