Nava rapidă de patrulare Interceptor a fost prezentată de sârbii de la YUGOIMPORT la Doha, în cadrul DIMDEX 2016.

nava rapida de patrulare Interceptor de la YUGOIMPORT

nava rapida de patrulare Interceptor de la YUGOIMPORT

O ţară mai mică decât a noastră, reuşeşte să impresioneze o dată în plus şi o dată în plus realizăm că nu mai suntem ce am fost o dată. Aproape că nu mai suntem în stare de nimic.

Mi-ar face plăcere să merg la un târg de arxmament şi să văd ceva românesc care să mă impresioneze. Nu, nu începeţi cu Saur, după cum nici cu TBT 8×8 să nu mă luaţi.

Grrrr…

Aşadar sârbii de la YUGOIMPORT au prezentat la DIMDEX 2016 unul dintre cele mai noi proiecte ale lor: nava rapidă de patrulare Interceptor (FPV-I).

În fază de proiect încă, nava este prezentată drept o navă de asalt foarte performantă.

Reprezentanţii YUGOIMPORT au detaliat că nava Interceptor va fi capabilă să atingă o viteză de peste 40 de noduri, la încărcătră completă.

Echipajul va fi format din trei sau patru oameni, în funcţie de varianta de înarmare.

Tare. Apropos de articolele în care eram surprins că noua navă blindată a ucrainienilor are un echipaj format din cinci membri…

Interceptor va putea lua la bord şi 20 de pasageri. Autonomia navei sârbeşti este aproximată la opt ore, la viteză de croazieră.

Nava va avea o lungime de 16 metri şi un deplasament de 20 de tone.

Fast Patrol Vessel - Interceptor

Fast Patrol Vessel – Interceptor

FPV-I va putea fi utilizată în următoarele tipuri de misiuni: inserare şi extracţie rapidă de forţe, patrulare, patrulare anti traficanţi şi piraterie, blocada portuară.

Corpul navei de patrulare rapidă Interceptor va fi construit în întregime din aliaj de aluminiu. Coca va avea forma de V, iar prova va fi întărită pentru a permite contact cu plaja.

La capitolul armament, Interceptor va poseda cinci staţii pentru armament. Staţiile vor putea fi utilizate pentru montarea unui tun de 20 de mm, unor mitraliere singulare sau duble de 12,7 mm sau 7,62 mm, precum şi a aruncătoarelor automate de grenade AGL de 30 de mm.

De asemenea, Interceptor va putea fi înarmată cu diverse tipuri de lansatoare de rachete, cum ar fi ALAS (Advanced Light Attack Missile System).

Sursa: Navy Recognition

Brava la ei.

Şi nouă ne-ar prinde bine.

CB90 suedez

CB90 suedez

CB90 american

CB90 american

Ne-ar prinde bine. Avem Delta Dunării, nu doar litoralul. Şi avem vecini:

Project 03160 Raptor

Project 03160 Raptor, Rusia

Iulian Iamandi