Mali Resboaie

Mokthrar Belmokhtar a fost ucis in Mali

Mokhtar Belmokhtar

Mokhtar Belmokhtar

Militarii ciadieni care luptă în nodrul Mali, l-au ucis Sâmbătă pe Mokhtar Belmokhtar – unul dintre comandanţii cu legături al-Qaeda, vinovaţi de luarea de ostateci în masă din Algeria.

Agenţia Al Jazeera, citând surse din Armata Ciadului, anunţă că Belmokhtar a fost ucis în munţii Ifogha, în cadrul unei operaţii speciale:

“On Saturday, March 2, at noon, Chadian armed forces operating in northern Mali completely destroyed a terrorist base … The toll included several dead terrorists, including their leader Mokhtar Belmokhtar,”

Al Jazeera l-a citat pe purtătorul de cuvânt al Armatei Ciadului, generalul Zacharia Gobongue.

Belmokhtar era de naţionalitate algeriană şi un veteran al războiului din Afganistan, unde activităţile sale de contrabandă i-au adus porecla de “Mr. Marlboro”.

Cu câteva săptămâni în urmă, “Mr. Marlboro” s-a desprins de organizaţia al-Qaeda din Maghrebul Islamic (AQIM), pentru a forma propriul grup de militanţi – Signatories in Blood.

La mijlocul lunii Ianuarie, teroriştii conduşi de Belmokhtar, au atacat instalaţiile unui câmp de exploatare a gazelor naturale, din apropierea localităţii In Amenas, luînd prizonieiri câteva sute de civili algerieni şi străini.

În operaţia de eliberare a ostatecilor, trupele algeriene au eliberat 686 algerieni şi 107 străini, treizeci şi şapte de străini fiind ucişi.

Sursa: RIA Novosti

 

– Iulian Iamandi –

7 Comments

  • Tinand cont ca are romani la catastif,nu-i pot dori domnului acesta decat prajeala placuta la cazan.Sau si mai bine,un pic de inghet perpetuu,ca sa nu fie si iadul precum viata la desertul Saharei.

      • In evul mediu era un instrument ant-viol.Femeile dispuse la treburi kamikaze il bagau unde-ti inchipui.Cand venea tribul victorios si se puneau pe distractie,efectul era ca anumite parti anatomice erau sfasiate.Muierea respectiva era baftoasa,daca gasca rivala ii taia beregata la manie.Daca nu,nu.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: