A group of F-22 Raptors perform a flyover at Arlington National Cemetery in Arlington

Fortele Aeriene ale Statelor Unite preconizeaza necesitatea investirii a inca… 9.7 miliarde de dolari in flota de avioane F-22, pentru modernizari si aducerea tuturor exemplarelor la un standard care sa cuprinda capabilitati noi, actiune pe care institutia nu a anticipat-o pentru program, fapt care a starnit un fel de interes deosebit pentru Congres.

Totusi, modernizarea acestor avioane nu este o noutate pentru Department of Defense.  De fapt, Fortele Aeriene, dar si Marina, au modernizat multe dintre avioanele din inventare de-a lungul deceniilor trecute, cum ar fi programele F-15, F-16 si F/A-18. Aceste programe au debutat cu asteptarea necesitatii modernizarilor, pe cand F-22 nu.

Cum vine asta? Pai simplu: F-22A a fost conceput ca un program cu un singur pas si n-a zis nimeni ca va avea nevoie de modernizari.

Idioata treaba.

Si uite asa, s-a lasat cu examinari din partea GAO (Government Accountability Office) care a scormonit cu aceasta ocazie si istoricul modernizarii programelor F-15, F-16, F/A-18 si a comparat toate datele cu modernizarea programului F-22A.

F-117A insa nu a fost inclus in trebsoara asta, pentru ca programul respectiv este foaaarte secret.

Sursa: Examiner