Clienții chinezi vor experimenta  în mod direct caracteristicile multifuncționale ale acestui puternic elicopter.

Airbus H215

Airbus H215

În cadrul turneului demonstrativ din China elicopterul greu dublu-motor H215, un membru de  renume al familiei Super Puma, va demonstra caracteristicile multifuncționale în lupta împotriva incendiilor, a mentenanței rețelelor de înaltă tensiune, misiuni de aplicare a legii și de transport persoane, precum și excelentele sale performanțe în condiții de temperaturi ridicate și la altitudine mare.

În turneul de două săptămâni, cu zboruri demonstrative în Zhuhai, elicopterul H215 se va deplasa apoi în zbor către Shenzhen și Lijiang. În total, H215 va acoperi mai mult de 2000 km în China, atestând astfel, în timp real, capacitățile sale excelente în zborurile de lungă durată, puterea, viteza și nivelul ridicat de încărcare utilă.

“Salutăm sosirea lui H215 pentru prima dată în China, întrucât anticipăm un viitor luminos pe această piață”, a declarat Marie Agnes Vève, Director General al subsidiarei chineze Airbus Helicopters. “H215 este cea mai bună alegere pentru a răspunde cererii în creștere pentru elicoptere grele de pe piața din China, pe măsură ce țara se pregătește să-și dezvolte capacitățile de supraveghere aeriană a pădurilor, precum și de luptă împotriva incendiilor”.

Clienții vor fi invitați la bordul elicopterului pentru a-i aprecia performanța excelentă, fiabilitatea ridicată și dotarea cu tehnologii avansate. H215 va prezenta, de asemenea, capabilități superioare de luptă împotriva incendiilor, efectuând o serie de demonstrații în zbor folosind dispozitivul de tip Bambi Bucket pentru stingerea incendiilor.

H215 este un elicopter multifuncțional dovedit, care combină o avionică avansată cu o platformă robustă, cu capabilități multiple pentru misiuni în condiții grele. Configurația sa de bază a fost optimizată pentru a oferi costuri de operare directe și întreținere extrem de competitive. Specificațiile sale standard includ motoarele Makila 1A1, un sistem de management al zborului de ultima generație, precum și cele mai moderne tehnologii de avionică incluse în  glass cockpit, precum și renumitul pilot automat cu 4 axe din seria de elicoptere Airbus H225 varianta avansată, asigurând menținerea în anvelopa de zbor, precizie de neegalat și stabilitatea zborului staționar, chiar și în cele mai dure condiții de operare.

Airbus H215 Latin America Demo Tour

Airbus H215 Latin America Demo Tour

“H215 va completa flota curentă de aproape 40 de aeronave Super Puma, care deja efectuează o paletă largă de misiuni în China, de la operațiuni de suport pentru exploatare maritimă (petrol & gaz),  până la operațiuni de lucru aerian și transport VIP”, a declarat Vincent Dufour, Vice Președintele Diviziei Comerciale a Airbus Helicopters China. “Acest elicopter extrem de  robust și versatil oferă performanțe excelente și va oferi un real avantaj, în condițiile în care cererea de elicoptere, menite a-și proteja cetățenii și peisajele naturale, continuă să crească”.

Airbus Helicopters este liderul pe piața elicopterelor civile cu motoare cu turbină din China, cu o cotă de piață de aproximativ 40%. Pentru prima dată în 2016, China a devenit, pentru Airbus Helicopters, cea mai mare piață pentru elicoptere civile, în ceea ce privește comenzile anuale. Compania a înregistrat o creștere constantă în regiune iar tendința de creștere este evidentă – Airbus Helicopters a inaugurat, luna trecută, linia de asamblare finală (FAL) din Qingdao a modelului H135, devenind primul producător de elicoptere occidental care înființează un FAL în țară.

Sursa: Airbus