Rafale pentru India

Conform unei declaratii date de Rakesh Sood, Ambasadorul Indiei in Franta, la inceputul saptamanii , contractul de mai multe miliarde de dolari pentru achizitia a 126 avioane omnirol Rafale ar trebui ratificat in urmatoarele 3 sau 4 luni. Ambasadorul a mentionat ca Dassault a acceptat in urma unui proces de negociere foarte complicat, toate clauzele impuse de indieni, una dintre cele mai importante fiind transferul de tehnologie.

Desi nu s-a comunicat o cifra exacta, in urma negocierilor se preconizeaza ca vloarea contractului ar fi de aproape 20 miliarde de dolari (mult peste cele 10.4 comunicate initial), cresterea de pret fiind datorata intarzierilor nejustificate ale procedurilor de selectie.

Dintre cele 126 exemplare Rafale, 18 ar urma sa fie livrate direct de Dassault, restul de 108 ar urma sa fie fabricate sub licenta in India de HAL (Hindustan Aeronautics Limited) la uzinele din Bangalore.

Miercuri, un oficial din Ministerul Apararii al Indiei, a facut referire la termenul preconizat de Ambasadorul in Franta, declarand “A deadline of three to four months looks little ambitious”. Asta dupa ce Ministrul Apararii, A K Antony a facut o evaluare a progreselor inregistrate pana acum de programele de achizitii ale celor trei ramuri ale Fortelor Armate ale Indiei.

Via Deccan Herald

– Griffon236 –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română; Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;