Armata Romana Fortele Navale

Mircea si SRS 575 “Mandria Flotei”

Bricul Mircea si "Mandria Flotei" SRS-ul 575

Bricul Mircea si “Mandria Flotei” SRS-ul 575

Cu Nava Scoala Mircea mai sunt poze, dar ca a mea… nu-i nici una.

Am mai spus-o si ma repet: imi sunt dragi micutele SRS-uri si as vrea si eu una. Nu-s fioroase, nu-s pline de rachete, torpile si tunuri. Isi fac insa datoria, atat batranele nave cat si echipajele de la bordul lor.

Fara gloria navelor mari, sunt de cele mai multe ori ignorate. Se uita importantul lor rol, se trece peste faptul ca SRS-urile sunt deseori sprijinul cel mai direct al navelor mari de lupta.

Am scris in descrierea imaginii “Mandria Flotei”… ei bine, nu e bascalie. Si eu, cand vorbesc despre SRS-ul din imagine folosesc aceeasi expresie. Am bagat-o la cap, imediat ce am auzit un prieten numind-o asa in momentele in care imi vorbea cu drag despre micuta 575.

Iar daca un MiG-21 este stiut inca sub supranumele de “Batrana Doamna”, si acest SRS poate fi foarte bine supranumit “Mandria Flotei”.

La curanda vedere, 575!

 

– Iulian Iamandi –

4 Comments

  • Va multumesc in numele echipajului! Articolul acesta este mai presus decat toate cuvintele de lauda sau multumirile unui sef.

  • 575 este unic ptr ca are prova evazata si trag delfinii la el crezand ca-i un pescador! Am iesit de multe ori in mare cu el.Comandant era guralivul de maistru militar Placinta. Sa amintim si de SRS 582 cu cel mai bun comandant- Petcu . De ce nu si 571 cu vestitul comandant Serbanescu (Mamutul)! Eheee ce de amintiri… 601, saturn, venus , marte , jupiter, 281, 182, Emil Racovita si batrana doamna Grigore Antipa…..

    • Este adevarat ca are prova evazata dar nu pentru ca seamana cu un pescador ci pentru ca evazajul ajuta la prinsul delfinilor(cel putin asa am fost eu informat). Si nu este unicul ci mai este unul tot cu prova asemanatoare.Este adevarat ca este unic dar altul este motivul. Toate cele bune!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: