IAR-99 Standard Nr. 706, 701 şi 705 - Boboc 2012

IAR-99 Standard Nr. 706, 701 şi 705 – Boboc 2012

Ministrul care doreşte să doteze Poliţia aeriană cu avioane F-16 – sună bine până acum, probabil că pentru Forţele Aeriene Române, va dota escadrilele de vânătoare cu ceva mai performant – s-a întâlnit astăzi la Craiova cu primarul Lia Olguţa Vasilescu.

Acelaşi personaj pro-Poliţia aeriană s-a întâlnit şi cu reprezentanţii Fabricii de Avioane din acelaşi municipiu, cărora le-a promis că le vor fi achitate salariile pe 2013 şi că vor fi aduse două avioane la fabrică, pentru reparaţii.

“La insistenţele doamnei primar Olguţa Vasilescu am venit astăzi (n.r. – joi) aici, la fabrica de Avioane, dar nu am venit cu mâna goală. Am insistat împreună cu doamna primar şi premierul Victor Ponta a înţeles să facem în continuare eforturi ca în ceea ce priveşte dotarea Armatei Române să asigurăm comenzi şi societăţilor de profil din ţară, pentru că mai sunt şi alte societăţi cu producţie de tip militar care pot să sprijine Armata Română în dotare şi înzestrare şi asigurarea capabilităţii de a realiza orice misiune ca stat membru şi stat al Uniunii Europene”,

A declarat Mircea Duşa adăugând că banii “sunt prevăzuţi în proiectul de buget care va fi aprobat săptămâna viitoare, în Parlament”.

Mai mult decât impresionant, primăreasa de Prazburg a precizat că cele două avioane care vor fi reparate la Craiova vor asigura banii pentru salarii în 2013, dar pe termen lung, singura soluţie pentru fabrica de avioane fiind privatizarea.

Aia e. Old water under the bridge. Astea două erau planificate de anul trecut. Privatizarea se doreşte de ani şi ani şi ani de zile.

Apă de ploaie şi aburit de ştampilatori.

Articolul original în Economica

 

– Iulian Iamandi –