Armata Romana

Mircea Dusa despre misiunile din Bosnia si Hertegovina, Mali, Somalia

Premierul flancat de ministrii de la Aparare si Interne, la Flotila 90 Transport Aerian

Premierul flancat de ministrii de la Aparare si Interne, la Flotila 90 Transport Aerian

Mircea Duşa: Pornind de la deciziile Consiliului European din decembrie 2013, România este implicată activ în realizarea obiectivelor Politicii de securitate şi apărare comune

 

Reuniunea Informală a Miniştrilor Apărării din statele membre UE a debutat cu prezentarea concluziilor Consiliului European din luna decembrie 2013, vizând în principal identificarea modalităţilor de implementare a acestora.

În acest context, ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, a subliniat faptul că reuniunea din decembrie 2013 a marcat decisiv un proces de consolidare a Politicii de Securitate şi Apărare Comună pe termen mediu şi lung.

„Anul 2014 este un an definitoriu pentru configurarea şi demararea procesului de implementare a sarcinilor trasate. România este implicată activ în realizarea obiectivelor Politicii de securitate şi apărare comune”.

În discursul său, Mircea Duşa a transmis participanţilor faptul că, pentru România, este importantă consolidarea parteneriatelor cu statele terţe, dar şi o strategie maritimă europeană ce abordează echilibrat toate bazinele maritime.

Ministrul apărării naţionale a reconfirmat sprijinul ţării noastre pentru continuarea misiunilor din Bosnia şi Herţegovina, Mali şi Somalia. În acest sens, Mircea Duşa a declarat că „ne respectăm angajamentul de a contribui la aceste misiuni şi la operaţionalizarea contribuţiei apărării la strategiile şi politicile UE privind dezvoltarea capacităţilor statelor  partenere”.

Biroul de Presă

 

1 Comment

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: