Premierul flancat de ministrii de la Aparare si Interne, la Flotila 90 Transport Aerian

Premierul flancat de ministrii de la Aparare si Interne, la Flotila 90 Transport Aerian

Mircea Duşa: Pornind de la deciziile Consiliului European din decembrie 2013, România este implicată activ în realizarea obiectivelor Politicii de securitate şi apărare comune

 

Reuniunea Informală a Miniştrilor Apărării din statele membre UE a debutat cu prezentarea concluziilor Consiliului European din luna decembrie 2013, vizând în principal identificarea modalităţilor de implementare a acestora.

În acest context, ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, a subliniat faptul că reuniunea din decembrie 2013 a marcat decisiv un proces de consolidare a Politicii de Securitate şi Apărare Comună pe termen mediu şi lung.

„Anul 2014 este un an definitoriu pentru configurarea şi demararea procesului de implementare a sarcinilor trasate. România este implicată activ în realizarea obiectivelor Politicii de securitate şi apărare comune”.

În discursul său, Mircea Duşa a transmis participanţilor faptul că, pentru România, este importantă consolidarea parteneriatelor cu statele terţe, dar şi o strategie maritimă europeană ce abordează echilibrat toate bazinele maritime.

Ministrul apărării naţionale a reconfirmat sprijinul ţării noastre pentru continuarea misiunilor din Bosnia şi Herţegovina, Mali şi Somalia. În acest sens, Mircea Duşa a declarat că „ne respectăm angajamentul de a contribui la aceste misiuni şi la operaţionalizarea contribuţiei apărării la strategiile şi politicile UE privind dezvoltarea capacităţilor statelor  partenere”.

Biroul de Presă