OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ministrul Apararii, Mircea Dusa la Flotila 90 Transport Aerian

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, a participat marţi, 7 ianuarie, la ceremonia de preluare a funcţiei de şef al Statului Major al Forţelor Terestre de către generalul-maior Nicolae Ciucă.

„După mai mulţi ani în care bugetul apărării a scăzut, în anul 2013 am avut o creştere, care a permis relansarea procesului de modernizare şi înzestrare al Armatei României”, a declarat ministrul Mircea Duşa.

De asemenea, ministrul apărării naţionale a subliniat că această creştere se reflectă şi în bugetul pe anul 2014, ceea ce va asigura continuitate programelor derulate.

Totodată, Mircea Duşa a trecut în revistă principalele evenimente ale acestui an, precizând că vor fi organizate activităţi importante pentru a marca împlinirea a zece ani de la aderarea ţării noastre la Alianţa Nord-Atlantică la care vor fi invitate oficialităţi din cadrul organizaţiei şi ţărilor membre.

Referitor la numirile pe funcţiile libere de conducere din structurile ministerului, ministrul Duşa a spus că se vor face în mod transparent, prin publicarea acestora şi organizarea de concursuri.

La activitate au participat şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale, comandanţi de mari unităţi şi unităţi din cadrul Forţelor Terestre.

 

Biroul de Presă al M.Ap.N