Aviaţie

Mirage F1 reloaded

Mirage F1

Deşi cu toţii eram gata să pariem că Libia va cumpăra cu plăcere avioane Mirage 2000-9, chiar pe cele aflate în uz acum pe la emiraţi, ba chiar modernele omniroluri Rafale… s-ar putea însă ca libienii să dorească şi să cumpere fericiţi nişte Mirage F1. Că tot sunt obişnuiţi să pedaleze la ele.

Mda. Libia a cumpărat pe la finalul anilor ’70 vreo 38 avioane Mirage F1, dar n-au avut noroc, pentru că au fost măgari şi s-a lăsat cu embargou. Târziu, abia prin 2005 au reuşit să se dea pe lângă francezi şi să-i convingă pe aceştia să le dreagă 12 Mirage F1 contra unui contract de 133 milioane de dolari americani, şi să înfigă în ele echipamente de la Thales şi Safran.

La faza asta, dacă le iese, francezii sunt tari! :)) Pe acelaşi model, ar trebui să pocnim şi noi ceva vecin şi apoi să-i vindem LanceRele! :))

Sursa: Defense News

 

3 Comments

  • Iulian a spus odata la o bere ca Mirage F1 ar fi putut deveni F 16 al intregii Europe daca Franta ar fi avut suficiente parghii de influenta pe plan international.
    Mirage F 1 este cam ca si F 16 Block 25 pe care noi era sa il luam, poate chiar mai bun, e interesant cate Mirage F1 o sa cumpere Libia si cu ce pachet de avionica.
    Eu unul cred ca Franta o sa fie foarte pragmatica o sa se scape de Mirage F1 vechi si o sa isi ia inapoi Mirage 2000 ale UAE ca tot sunt ieftin de intretinut si mai noi.
    Asta bine-inteles pana o sa ii bubuie pe sirieni cand o sa ii lase rusii :-)….

  • La faza asta, dacă le iese, francezii sunt tari! ) Pe acelaşi model, ar trebui să pocnim şi noi ceva vecin şi apoi să-i vindem LanceRele! )

    La traba asta io propun Republica Moldova,nu cred ca se supara careva,mai nasol ca dupa ce ne-am dus cu democracy pe la Chisinau ne pomenim ca tot noi o sa ne cumparam Lancerele,pt ca o sa ii anexam.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: