Dr. Ing. Aerospatiale Sorin Dinea

După acest moment, Resboiu a deschis discuţia cu privire la sistemul de stabilizare al rachetei, un lucru deosebit de important la un asemenea obiect, descentrat axial mai ales, care mai şi zboară pe o distanţă foarte mare.

Am subliniat ca aceasta este întrebarea cea mai arzătoare pentru Iulian, Resboinicul de bază, fondator neexistent de faţă, care văzând fotografiile sistemului a rămas perplex, negăsind nimic revelator mai ales pentru că motorul principal este unic.

Realitatea este că astfel, ne-a provocat pe toţi ceilalţi, dându-ne cu păreri peste păreri şi concluzionând că indiferent de planurile mari ale avionului este aproape imposibil ca giraţia sistemului -centrarea sa pe directie – să se realizeze, ori să se compenseze din planuri, forţele apărute fiind enorme.

D: Văd că sunteţi entuziaşti tehnic şi că ştiţi aceste sisteme. Nu este un secret, dar vreau să găsiti singuri soluţia optimă şi bătându-vă capul, poate astfel mai daţi şi voi idei noi. În ultimă instanţă, vom vorbi şi de acest sistem, veţi afla soluţia noastră, dar până atunci haideţi să discutăm puţin de sistemele încercate de noi.

Ultima parte a interviului pe care ni l-a acordat domnul dr. ing. aerospatiale Sorin Dinea poate fi accesat cu un click aici, pe ramura de “space” a portalului nostru.

 – Resboiu –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.