Intalnirea ministrului Apararii Mircea Dusa cu ambasadorul Israelului in Romania - Dab Ben-Eliezer

Întâlnirea ministrului Apărării, Mircea Duşa cu ambasadorul Israelului în România, Dan Ben-Eliezer

Comunicat nr. 61
Data: 04.03.2013

Ministrul Mircea Duşa s-a întâlnit cu ambasadorul Statului Israel în România

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, s-a întâlnit luni, 4 martie, la sediul MApN, cu ambasadorul Statului Israel în România, Dan Ben-Eliezer.

Cei doi oficiali au abordat subiecte referitoare la evoluţia situaţiei din Orientul Mijlociu şi la relaţiile de cooperare militară.

“Înţelegem preocuparea autorităţilor israeliene pentru asigurarea protecţiei şi siguranţei propriilor cetăţeni, reiterăm poziţia noastră privind soluţionarea pe cale paşnică a conflictului israeliano-palestinian, dar şi preocuparea României faţă de dimensiunea umanitară a situaţiei din Gaza, inclusiv din perspectiva prezenţei unor cetăţeni români în această zonă”, a spus ministrul Duşa.

De asemenea, referindu-se la căile de aprofundare a dialogului strategic existent la nivelul celor două instituţii militare, oficialii au fost de acord cu desfăşurarea, în continuare, a activităţilor de instruire în comun la nivelul categoriilor de forţe, inclusiv în ceea ce priveşte combaterea terorismului.

La rândul său, ambasadorul Dan Ben-Eliezer a subliniat faptul că Statul Israel este unul dintre cei mai importanţi parteneri ai României în domeniul industriei de apărare, programele desfăşurate până în acest moment fiind un real succes.

Biroul de Presă