Mircea Dusa si Filipe Jacinto Nyusi

Mircea Dusa si Filipe Jacinto Nyusi

Suntem suficient de ieftini si de buni mesteri la una-alta, ca sa nu zicem mai mult. Drept pentru care, Marti, ministrul Apararii din Mozambic a strans mana omologului sau roman Mircea Dusa.  Cer senin, “254”! 😉

Dar, sa tacem in continuare.

Iaca vorbele din comunicatul oficial:

Ministrul Mircea Duşa, l-a primit marţi, 28 mai, la sediul M.Ap.N., pe ministrul apărării naţionale al Republicii Mozambic, Filipe Jacinto Nyusi.

În cadrul reuniunii, ministrul român al apărării i-a propus omologului său constituirea unor echipe tehnice care să creeze cadrul de cooperare bilaterală în mai multe domenii, mai ales cele militar şi educaţional, care va putea fi statuat printr-un protocol încheiat între cele două ministere.

Membrii delegaţiei române au prezentat oportunităţile şi programele oferite de industria de apărare a României precum şi posibilităţile de instruire în instituţiile militare de învăţământ.

“Armata României are deja o bogată experienţă acumulată pe timpul participării la misiunile terestre, navale sau aeriene, sub drapelul NATO sau al Uniunii Europene, experienţă pe care doreşte să o împărtăşească şi altor armate partenere”, a spus ministrul Duşa. 

La rândul său, ministrul Nyusi a subliniat că “România are know-how, are experienţă, şi cred că această viitoare cooperare va aduce un plus de valoare ţării pe care o reprezint. Ştiu că specialiştii români sunt profesionişti şi am convingerea că vom demara proiecte pe termen lung”.

Biroul de Presă