Ministrul apărării naţionale, Gabriel Leș, va participa, în zilele de 13 și 14 februarie, la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, care se va desfăşura la sediul Alianței Nord-Atlantice din Bruxelles.

Gabriel-Beniamin Leş, ministrul apărării naţionale

Gabriel-Beniamin Leş, ministrul apărării naţionale

În cadrul primei reuniuni ministeriale la nivelul apărării din acest an, pe parcursul celor două zile, vor fi dezbătute teme de interes major referitoare la implementarea deciziilor adoptate la ultimul Summit aliat din iulie 2018, respectiv la  reuniunea ministerială subsecventă din octombrie 2018.

Evenimentul este structurat pe cinci reuniuni formale, accentul urmând să fie pus pe stadiul implementării posturii întărite de descurajare și apărare, precum și pe aspectele legate de reconfirmarea unității și solidarității aliate, printr-o contribuție substanțială la împărțirea echitabilă a responsabilităților, participarea la misiunile şi operaţiile aliate, precum şi cooperarea la nivel NATO-UE. De asemenea, miniştrii aliaţi vor aborda tema Tratatului privind Forțele Nucleare cu Rază Intermediară de Acțiune (INF).

În marja reuniunii, oficialul român va avea şi o serie de întrevederi bilaterale cu omologii săi din statele membre NATO – Marea Britanie, Canada şi partenere – Georgia și Ucraina.

Biroul de presă