Armata Romana Fortele Navale

Mina marină a fost distrusă

Echipajul puitorului de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” a executat luni, 28 martie, o misiune de intervenție pentru neutralizarea unei mine marine care se afla, în derivă, la o distanță de aproximativ 39 de mile marine travers de Capu Midia.

După ce nava a ajuns la o distanță de siguranță față de mină, echipa de scafandri deminori (EOD) de la bordul navei s-a deplasat cu o ambarcațiune rapidă în apropierea acesteia, a identificat tipul de mină și a stabilit procedura de distrugere. Conform procedurii operaționale pentru astfel de situații, scafandrii EOD au montat pe mină o încărcătură explozivă, pe care au detonat-o de la distanță.

Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” își continuă misiunea de cercetare-supraveghere în zona de responsabilitate maritimă.

Biroul informare și relații publice

2 Comments

  • Specialiștii în deminare nu ar trebui sa fie pe mare in perioada aceasta? Nu pescarii ar trebui sa găsească minele. Pentru ce sunt vasele alea militare? Intervenție 112? Ca de obicei, la noi, se trezesc după o “bubuiala”. Va urma un comunicat al biroului de presă …

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: