Aviaţie Geopolitica

Militarii ucrainieni primesc combustibil din donatii

DNIPROAVIA baga gaz, baga gaz...

DNIPROAVIA baga gaz, baga gaz…

Treaba asta nu-i deloc de luat la mişto. La o adică, … dar mai bine să batem în lemn!

Vestea bună e că Preşedintele Administraţiei de Stat Regionale, Igor Kolomoisky, a anunţat că pe cheltuială proprie a cumpărat combustibil pentru unităţile militare aparţinând Comandamentului Operaţional Sud.

Conform celor declarate de mai sus numitul, este vorba de o grămadă de bani – deşi suma nu a fost specificată.

Filatov a precizat că unităţile militare din comandament au primit combustibil în proporţie de 50%, în timp ce unităţile staţionate în Dnepropetrovsk şi Kherson au avut parte de 100%.

De asemenea, compania aeriana Dniproavia a efectuat realimentări pentru elicopterele de luptă ale Comandamentului Operaţional Sud.

Dniproavia aparţine lui Igor Kolomoisky, om de afaceri ucrainian şi guvernator al regiunii Dnepropetrovsk.

În cadrul unei conferinţe de presă, comandantul regiunii Dnipropetrovsk, Yuri Birch, a anunţat că unităţile militare vor primi 10 000 veste antiglonţ de nivel patru fabricate în Germania, jumătate din acestea urmând să sosească pe 16 martie.

At the press conference of national defense headquarters commandant Dnipropetrovsk region Yuri Birch, military units also planned to deliver 10,000 vests 4th grade protection made in Germany. 5000 vests for Ukrainian military must come to March 16.

Sursa: Militaryinformant

P.S.: – Conform unui alt site ucrainian, SUA va furniza armatei ucrainiene ratii militare.

 

– Iulian Iamandi –

9 Comments

 • Vointa sa fie si-n 2 saptamani avem Javelin,Spike si drone pana la nivel grupa.Atat ca orice lucru bun si repede costa mai mult decat un lucru bun facut la timpul sau.

  Nea Kolomoisky ala e ucrainian evreu,mare oligarh si-n general mare gunoi.Dragostea subita pt. armata se trage probabil de la proaspata cultura de morcovi.

  Pa langa Crimea au fost concesionate tot felul de zacaminte de gaz catre companii vestice.Shell e cea mai in dilema,nu stiu inca cu cine sa discute.Au contractul cu Kievul,dar zona tine acum de Crimea.Enel a zis ca sta pe tusa pana se lamuresc cui trebe sa marce taxele.Reprezentanti ai Crimeii au zis ca vor respecta contractele anterioare,dar de la vorba la fapta e multa vodca de baut si multa spaga de dat.Pe langa faptul ca astia-s bani ce intra acum rusilor si dispar de la ucraineni,tovarasii oligarhi acum observa,probabil,ceva ce au aflat romanii cand le puse Brennus sabia in balanta.Geaba ai hartoage,aur si mertane.Ai valoare fara numar daca ai kalasuri si baieti dispusi sa moara si sa ucida.

 • Daca s-ar strange toti miliardarii romani de aici si de peste hotare si ar dona cate 30% din avere Armatei….

  • Nu e nevoie, ar fi fost destul sa fi investit banii care s-au dus la Bechtel, OMV, Exxon, sau aia 30 de miliarde de dolari din rezerva nationala a Romaniei care acum sunt imprumutati la pretinii si aliatii nostri americani care flutura cu defaultul every once in a while….
   Sau de ce nu, datoria aia de vreo 7-8 miliarde de euro pe care o au nemtii de pe vremea WW2 sau de ce nu, tezaurul romanesc de la Moscova care e undeva la 2 miliarde de dolari doar aurul.

 • Stati linistiti ca si la noi este rationalizat combustibilul la pompieri si fac baietii de la pompieri cu randul la pus benzina/motorina in vehicule.

 • Ucraina încet se dezintegrează, acest proces nu mai poate fi oprit. Au început dezertările din armată de la simplul soldat până la General.Soldații originari din Crimeia se intorc acasa, iar cei care faceau armata in Crimeia din 35 unitați doar 2 nu au trecut de partea Crimeii.
  De luni după referendumul din Crimeia începe actul II, revenirea acasă a Sud_Estul Ucrainei acasă. E un proces care este ireversibil.

 • Rusia nu va intinde coarda in privinta estului si sudului Ucrainei. Rusia se va multumi cu Crimeea. Oricum Ucraina nu este dispusa sa cedeze si estul tarii. Actuala situatie este perfecta pentru Rusia si nu are rost sa strice totul intrand cu armata si in estul Ucrainei.

  Exista insa o dilema: ce va face Rusia daca Ucraina va insista sa devina membra NATO?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: