dfsdfd4444

În Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa- Năsăud chirurgii au pus la punct procedura prin care pacienţii au şansa să ajungă în comă, după o banală operaţie de extirpare a hemoroizilor. Procentul de reuşită se apropie de 100%, prognosticul de vindecare al pacientilor fiind îndeobşte rezervat spre grav.

Cazul cel mai evident şi actual este al tânărului Constantin Teodor din Bistriţa, în vârstă de 24 de ani şi căruia recent medicii din Spitalul Militar Cluj-Napoca îi dădeau un prognostic rezervat- în urmă cu o zi. Constantin Teodor este militar de profesie, are gradul de caporal şi activează în cadrul UM 01331 Bistriţa, compania CRBN.

Săptămâna trecută, marţi, s-a prezentat la SJU pentru internare în vederea unei banale operaţii de extirpare a hemoroizilor, operaţie simplă şi recomandată de medici după ce în data de 25 ianuarie, în urma analizelor anuale, a fost depistat cu această afecţiune şi la recomandarea medicilor militari.

În cursul zilelor de miercuri şi joi a fost supus investigaţiilor şi analizelor medicale şi a intrat în operaţie joi, la orele prânzului. După intervenţie, în noaptea de joi spre vineri, tânărul a prezentat simptome grave, de pierdere a cunostinţei, vomă şi stare febrilă, după care vineri, la ora 15 a fost trimis de urgenţă la Spitalul Militar Cluj Napoca, la cererea şi presiunile colegilor şi rudelor, care au sesizat starea generală gravă în care se afla tânărul.

Ajuns mai mult mort decât viu la Spitalul Militar, medicii i-au pus diagnosticul de pancreatită acută şi sunt rezervaţi faţă de modul în care va evolua starea de sănătate a pacientului.

Constantin Teodor este necăsătorit, este militar al Armatei Române din 2009 şi are gradul de caporal-şef. Pentru detalii asupra cazului, am încercat contactarea telefonică a d-lui dr. Gelu Buta, directorul SJU Bistriţa- Năsăud, dar numărul său de telefon nu este în aria de acoperire.

Pe acestă cale îi cerem şefului instituţiei o precizare publică asupra cazului expus.

Până la noi detalii, cu care vă vom ţine la curent, nu vom face public numele medicului chirurg care a efectuat operaţia şi avertizăm conducerea SJU să îşi facă cunoscută poziţia în cel mai scurt timp.

Pentru a salva viața tânărului rudele și prietenii fac apel la toți cei care au grupa de sânge A2 să meargă la Centrul de Transfuzii din Bistrița pentru a dona sânge pe numele Constantin Teodor.

Preluare integrală de pe Bistriteanul.ro