Mihnea Motoc, ministrul Apararii Nationale

Mihnea Motoc, ministrul Apararii Nationale

Mihnea Motoc, ministrul Apărării Naţionale, a anunţat creşterea în 2016 a numărului de exerciţii militare, precum şi a capacităţii operaţionale a armatei române pe fondul suplimentării alocărilor bugetare pentru Armată.

Urmează să definitivăm acest plan de exerciții, cert este că în 2016 vor fi mai multe exerciții decât anul trecut, dacă mă refer numai la cele majore, nu la orice formă de instruire convențională, vorbim de peste 400 de exerciții dintre care peste 100 de exerciții multinaționale‘, a declarat Mihnea Motoc.

Ministrul Apărării Naționale a precizat că suplimentarea alocărilor bugetare va contribui la creșterea capacității operaționale a Armatei române.‘Resursele bugetare care au fost adecvat aprobate de guvern și de Parlamentul României vor fi dirijate în ultimă instanță spre creșterea capacității operaționale a Armatei române, respectiv toate programele de achiziții care sunt strict necesare, plus cheltuielile operaționale care să permită atingerea nivelului de instrucție pe care ni-l dorim, atât pentru misiunile de apărare națională ale armatei, cât și pentru creșterea nivelului de interoperabilitate cu aliații noștri’, a spus ministrul Apărării.

Motoc a mai spus ‘în 2016 se va să facem un pas important pentru a justifica așteptările cetățenilor de la armata lor, precum și de la alianța din care facem parte, așteptări de asigurare a securității într-un mediu regional, dar și global din ce în ce mai complicat și mai deteriorat’.

Sursa: Semperfidelis

Nu-i rău, dar oare cât este de bine?

Cred în planul creşterii capacităţii operaţionale a Armatei, îl cred un plan bun şi foarte necesar într-o etapă premergătoare creşterii consistente a bugetului alocat MApN şi implicit a modernizării Armatei României.

Sper numai să nu dureze prea mult.

Îmi amintesc cum l-am criticat la început de mandat pe ministrul Mircea Duşa şi cum am ajuns să îl apreciez… Dumneavoastră, domnule ministru Mircea Motoc vă veţi lupta şi mai mult pentru militari, Armată şi ţară?

Iulian Iamandi