Categories: Aviaţie

MiG-35: Victor Komardin vrea relansarea MMRCA

Pictures taken with the FSO of the Rafale during ATLC 2009. Adica dai un ban da' stai in fata. Nu dai... nu ai.

Pe la L.I.M.A., adica Langkawi International Maritime and Aerospace Exhibition, Victor Komardin, adjunct in cadrul Rosoboronexport, a tras de-o concluzie: cei doi competitori ramasi in finala competitiei MMRCA, si-au taiat singuri craca de sub trenurile de aterizare, stabilind preturi foarte mari pentru paserile lor.

Declaratia lui Komardin vine in urma politicienilor indieni care au declarat acum ceva timp in urma ca MMRCA inseamna un cost de 10 miliarde de dolari, insa anchete desfasurate recent de catre presa indiana au scos la suprafata faptul ca Eurofighter si Dassault solicita circa 20 de miliarde de dolari pentru comanda de 126 avioane. Detaliile acestea, tot Victor Komardin le-a dat. Adicatelea, nenea K. asta, da puternic la temelia concurentei:

“Against the backdrop of the [financial] crisis [sweeping the world], it is hard to see how any government would allow such a waste of money, particularly when there are social problems” […] “And there is no imminent threat to India’s [sovereignty]. My prediction is that this tender will be canceled.”

De ce arunca Victor Komardin cu ciocolata in fabricantii de Typhoon si Rafale? Pentru ca e suparat ca MiG-35 a fost scos din competitie inainte de a se decida “the short list” si, pentru ca daca India relanseaza competitia… Rusia se va bucura de oportunitatea de a intra din nou in cursa.

Eh, si SUA…

Sursa: AviationWeek

Resboiu

View Comments

  • Si daca se va relansa ce vor prezenta? Tot MIG-35 si tot aici se va ajunge. India vrea tehnologie de la altii, ca ruseasca are destula de aia le-au facut vant.

    • da, si eu cred ca indienii vor acces la tehnologii noi.,destepti baieti.

  • S-au saturat indienii de Rusii ... DUpa ce s-au fript cu multe de la ei. Ultima ii portavionu costa de ii ia naiba. Plus au avut gramezi de issues cu munitiile de la rusii. In 99 cu Khargil War - super Krasnopol facute de rusi nimereau mai mult unde vroiau ele si nu unde era Laseru/.

  • mig 35 din cate stiu eu e un Mig 29 tehnologizat...iar tot din cate stiu eu si aici ma poate corecta daca gresesc nu are o raza asa mare de actiune...deci pe buna dreptate a eliminat Migul din cursa...in concluzie as opta pt Eurofighter Typhoon

        • Fiindca este cel mai avansat avion care poate decola de pe puntea unui portavion conventional. Rafale are radar AESA, va primi racheta Meteor care din blocul NATO este cea mai avansata racheta BVR cu raza medie, are IRST, sistem de senzori pasivi si bruiaj Spectra, manevrabilitate mai buna decat F/A 18 E/F, cara 8 tone de armament intre care sunt prezente si stand-off weapons, a dovedit in Libia ca poate lucra singur si nu ii trebuie ca si la Typhoon un avion de iluminare tinta.
          Rachetele MICA iti dau posibilitatea de a angaja tinte atat in spectrul radar cat si infrarosu, mai mult de atat poate spune Resboiu ;-) el este cel mai mare fun Rafale.

    • desi este un aparat dezvoltat pe baza lui MiG 29 K si KUB,( ultimile deja fiind cu radar nou si motoare noi,si resursa de viata dubla fata de 29.) asta poate fi produs cu motoare cu tractiune vectoriala, radar nou, rachete noi,materiale noi ( ce a dus la micsorarea greutatii aparatului ) costul orei de zbor de 2.5 ori mai ieftin, avionica noua, practic MiG 35 dupa capacitati este un multirol gen. 4++. Luind in consideratie faptul ca indienii opereaza MiGuri si vor avea MiG 29 K pe portavion, ar fi mai ieftin sa se echipeze cu 35 ul,
      Desigur cu achizitia lui Typhoon ar fi capatat acces la tehnologii vestice ultramoderne.

Recent Posts

Hanwha Aerospace caută să obțină un sprijin mai extins în industria de apărare pentru modernizarea securității României

Hanwha Aerospace intenționează să înființeze în România un hub industrial pentru Europa, cu scopul de…

6 days ago

Acord de cooperare în domeniul apărării între România și Republica Coreea semnat, în premieră, la Seul

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a semnat marți, 23 aprilie, împreună cu omologul său coreean,…

6 days ago

Bulgaria ar putea aloca 2,5 procente din PIB către Ministerul Apărării

Parlamentul Bulgariei dezvate ambițiosul plan de creștere a bugetului Apărării la 2.5% din PIB. Ministrul…

2 weeks ago

Rostec lucrează la un nou sistem mobil aruncător de proiectile incendiare

În viitorul apropiar, promit cei de la Rostec, miltiarii ruși vor fi dotați cu un…

3 weeks ago

Posibilă dronă maritimă recuperată din apele teritoriale ale României

În cursul serii de joi, 4 aprilie, nava de căutare-salvare Artemis a Agenției Române de…

3 weeks ago

China va dezvolta avionul J-15 într-o versiune pentru război electronic

Televiziunea de stat chineză a anunțat recent că se lucrează la dezvoltarea avionului multirol de…

4 weeks ago