MiG-31 Foxhound

Obişnuitul aducător de ştiri din partea Forţelor Aeriene ale Rusiei, colonelul Vladimir Drik, a anunţat că peste treizeci de interceptoare grele din tipul MiG-31 Foxhound sunt în stare de alarmă continuă, zilnic, pentru a a proteja spaţiul aerian al Naşei Strana de ameninţări:

“They [the MiG-31s] scramble every time they receive warnings of a potential violation of the Russian airspace, including the appearance of foreign weather balloons in the stratosphere,”

Oficialul a mai adăugat şi că interceptoarele MiG-31 sunt acompaniate de super manevrabilele Suhoi Su-27 Flanker care le asigură protecţia.

Avioanele MiG-31 sunt parte integrantă a reţelei defensive aerospaţiale create în Rusia pentru a contracara orice potenţială ameninţare din aer, inclusiv cu rachete de croazieră sau balistice.

Conform mai multor surse, circa 500 MiG-uri 31 au fost produse începând cu anul 1978, dintre care aproximativ 370 au rămas în serviciul operativ al Forţelor Aeriene Ruse.

Şaizeci de MiG-31 vor fi modernizate până în 2020 la standardul MiG-31BM. Varianta modernizată va putea detecta ţinte aeriene de la o distanţă de 320 kilometri, putând urmări simultatn până la zece potenţiale ameninţări.

Sursa: RIA Novosti