Aviaţie

MiG-31 + P-3 Orion = almost… love

MiG-31, frumos şi prietenos 🙂

Conform ziarului norvegian Andoyposten… cică pe 10 Aprilie din 2012, s-a întâmplat să se lase cu supărare între un MiG-31 rus şi un P-3 norvegian.

Cică se făcea că P-3 Orion-ul norvegian se dădea ‘uţa pe cer într-o misiune de rutină câââând, pe cer a apărut un avion MiG-31 Foxhound.

Nimic neobişnuit aici, nu? Probabil pe la ei asta e chiar ceva la ordinea zilei, chiar şi fluieratul după gaşca de avioane F-16 care să vină şi să scoată limba ruşi prin tubul Pitot. Ceea ce s-a şi întâmplat. Fără incidente.

Dar, cu această ocazie, echipajul norvegian a observat de două ori avionul MiG-31 umbrindu-l de la o distanţă sigură, apoi dispărând, iar la un moment dat avionul rus a venit dinspre partea de dindărăpt în viteză aşa de mare şi aşa de aproape încât norvegineii au crezut că se lasă cu penetrare. Eh, dacă erau olandeji sau turci, chiar s-ar fi bucurat la faza asta… dar nepoţeii lui Wotan/Odin/etc. au zis că le-a sunat ceasul.

Foarte supărat în urma incidentului, Lt. Col. John Espen Lien, şef pe la comunicare în cadrul Statului Major al păsăretului norvegian a zis că isprava: “will be discussed with the Russian Armed Forces”.

Vax.

Vax?

Niet vax! În Septemrie 1987, un P-3B Orion s-a ciocnti în circumstanţe similare cu un avion sovietic de tipul Suhoi Su-27 Flanker pe deasupra Mării Barents.

Sursa: TheAviationist

 

5 Comments

  • La ce viteza de apropiere are MIG 31 cred ca nu prea le-a paut astora bine de cunostinta…sa vezi cel mairapid interceptor de generatia a 4-a venind spre tine si cand mai sti ca are si cateva tone de carburant….cam uzi scutecul 🙂

  • COOOOL! Tipic rusesc! Cica hai sa facem o ruleta; te nimeresc, nu te nimeresc, hac! 🙂
    Sper sa nu-mi supar neamurile! 🙂

  • Sa inteleg ca cei de pe P-3 l-au confundat cu un OZN?, a venit, a stat un pic si a disparut … si iarasi a venit ….

  • Numa’ americanii sunt de vina cu Hollywood-ul lor cu tot!!!! Asta se intampla cand se uita rusii la Top Gun! :))

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: