Stimati telespectatori, vorba Sandei Taranu, avem coleg nou. “Come to the dark side, we have cookies” functioneaza inca – desi, lui Andrei, care a fost game tester, probabil ca ar fi trebuit sa ii adresam o propunere ceva mai de cunoscator… “Life sucks, be undead!”
Pe persoana fizica, si-a scris o auto-prezentare si ne-a dat-o anonima:
Nume: Andrei-Daniel Ionescu Porecla: Micutu' (fara tz) CTC-ist de profesie (ii place sa strice ce fac it-istii), isi face veacul prin Bucuresti de cand a renuntat la ideea de a construi avioane, originar din Constanta cu sorginte mixta moldoveano-olteneasca. Airsoft-er, pasionat de Aviatie si cam orice face poc!, bum!, bam!, munte, bushcraft si survival. Prea multe hobby-uri cu prea putin timp si timp(bani adica), a promis ca va scrie de airsoft si altele pe aici pentru foarte multe zero-uri la salariu (intai un zero, apoi alt zero si tot asa). Pare periculos dar apropiatii spun ca este bland ca un ursulet de plus! Oare?
Ia sa-l vedem la debutu-i:
Scurta introducere in Airsoft
Airsoft-ul este, de la Wikipedia citire, activitatea recreationala prin care se incearca eliminarea oponentului cu pelete (bile) non-metalice trase din replici numite “arme de airsoft”. Devenit un fenomen international inca din anii ’90, airsoft-ul a ajuns la noi in tara acum mai putin de 10 ani dar a devenit o activitate destul de bine cunoscuta, culminand recent cu recunoasterea ca sport in Romania, sub anumite aspecte, dar despre acestea vom vorbi cu alta ocazia.
Pe scurt airsoft-ul poate fi numit in multe feluri si pentru multi este doar joaca de-a hotii si vardistii, somata, cowboii si indienii din copilaria noastra; altii il vad ca pe un joc de calculator evoluat in viata reala. Pentru toti reprezinta insa un lucru: posibilitatea de a detine o replica de arma care simuleaza partial operarea corespondentului real. Nu voi detalia categoriile de replici, modul lor de functionare si alte aspecte, dar majoritatea sunt bazate pe cele reale cu foarte multe posibilitati de customizare; exista replici ale armelor din jocuri (science fiction, action, etc), filme, anime-uri, etc. Perioadele acoperite incep cu primul razboi mondial pana la arme modern, prototipuri existente sau doar propuneri.
Tipurile de jucatori sunt foarte variate, de la oameni fara tangente cu diverse “structuri” si afilieri, reenact-eri, pasionati pur si simplu de arme si Rambo de ocazie . Bazat foarte mult pe etica si corectitudine (bilele nu lasa semne vizibile comparative cu cele de paint ball), tipurile de joc si regulile pot fi de la foarte simple la complexe, cu scenarii elaborate pe zile intregi si cu sute de jucatori (prietenul nostrum goagal va poate arata ceva despre Berget si alte evenimente international).
Pana data viitoare va las timp de studiere a fenomenului in mediul internautic si va promit ca pe viitor vom discuta despre cadrul legal, tipuri de replici de airsoft, moduri de joc, curiozitati, detalii tehnice, balistica (sau lipsa ei), terenuri de joc, cluburi si tot ce ne mai trece prin cap.
Ne vedem la un 6 mm,
Al vostru nu atat de mic Micutu’
Welcome, Petit!
May the Force be with you!
PS: vezi ca astia de la Resboiu sunt cam sariti de pe fix… 😀
Merci de compliment, shefule, apreciem. :p
Inca un motiv sa urmaresc resboiu, fiind si eu un jucator pasionat de airsoft si milsim. Welcome