Aviaţie Marină

Mega contract pe aparare intre Egipt si Italia

Egiptul nu se jenează să-și transforme forțele armate în sorcovă și o face în baza experienței furnizorului unic de demult, pe când URSS a avut “ezitări” în a mai trimite tehnică de luptă forțând Cairo să joace episodul deschiderii către SUA.

Eurofighter Typhoon

Eurofighter Typhoon

Dar, să lăsăm trecutul.

Complicatul prezent al Egiptului împinge la cheltuieli militare majore – și mai ales de invidiat – într-o nouă situație în care Cairo are nevoie mare de tehnică de luptă modernă, puternică și în număr mare. Vremurile s-au schimbat și nici o țară nu se mai poate înarma rapid, mai ales de la furnizori dintr-o singură țară.

Cu o listă de cumpărături asemănătoare scrisorii pentru Moș Gerilă, egiptenii cumpără de pe unde se poate… făcând fericiți atât furnizorii cât și guvernele țărilor acestora.

Dar, să lăsăm filozofia.

Vestea cea mare este că Egiptul urmează să semneze cu furnizori italieni un contract pentru un pachet pe care guvernul italian se pregătește să îl aprobe.

Dar, să trecem mai repede la lista cu bunătăți:

 • 6 fregate, inclusiv 2 FREMM Bergamini confirmate;
 • 24 avioane de antrenament M-346;
 • 24 avioane multirol Eurofighter Typhoon;
 • 20 de nave OPV clasa Falaj II;
 • 1 satelit militar.

Nu-i rău, nu?

Tare-s curios dacă italienii vor reuși să scape cu această ocazie de 24 de avioane Eurofighter Typhoon Tranche 1, sau egiptenii vor achiziționa Typhoon-uri nou-nouțe.

Iulian Iamandi

2 Comments

 • Satelit militar si nave? Unde nu-s pensii pentru jenerali speciali si alte lighioane pe langa stat, normal ca si din saracie lucie se pot strange bani ca sa te aperi.
  Dar nu e cazul nostru. Noi suntem furnizor major de securitate in zona si model galactic in consultarea aliatilor.
  N-avem noi nevoie de asa multa inarmare ca Egiptul.

  • Vorbesti aiurea. Egiptul are noroc ca primeste anual miliarde de dolari moca de la americani si de la sauditi. Plus ca nu compara economia Egiptului cu a Romaniei.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: