Lansarea unui interceptor, Reagan Test Site

Missile Defense Agency (MDA) a desfasurat cu succes ieri, cel mai mare si mai complex test de aparare antiracheta de pana acum. Militari din 94th AAMDC si 32nd AAMDC (Army Air and Missile Defense Command), marinari de la bordul USS Fitzgerald (DDG 62) si aviatori din 613th ASOC (Air and Space Operations Center) au participat la acest test care s-a soldat cu angajarea simultana a cinci tinte simuland rachete balistice si de croaziera.

Toate tintele au fost lansate cu succes si conform indicatiilor initiale sistemul THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) a interceptat pentru prima oara o tinta balistica cu raza medie de actiune, in timp ce, aproape simultan, Patriot Advanced Capability-3 (PAC-3) a distrus o racheta balistica cu raza scurta de actiune si o racheta de croaziera zburand la altitudine mica.

USS Fitzgerald a angajat cu succes o racheta de croaziera aflata in zbor la inaltime mica, deasupra apei. Sistemul Aegis de la bordul navei a urmarit o racheta balistica cu raza scurta de actiune si a lansat impotriva acesteia un interceptor SM-3 Block 1A. Totusi, in ciuda indicatiilor ca zborul interceptorului se desfasoara in parametri nominali, tinta nu a fost interceptata.

Programele Ballistic Missile Defense System au realizat de la inceperea testelor in zbor (in 2001) si pana astazi 56 de interceptari soldate cu distrugerea tintei, din 71 de incercari.

 

Text si foto via US Navy

Si un scurt rezumat video:

– Griffon236 –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română; Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;