Generalul-locotenent Theodoros Lagios – director general pentru investiții și armament în cadrul Ministerului Apărării din Grecia și Eric Béranger, CEO MBDA, au semnat un contract pentru furnizarea armamentului pentru 18 avioane de luptă Rafale destinate Forțelor Aeriene ale Greciei. Ceremonia de semnare a avut loc la Atena în prezența ministrului francez al Forțelor Armate, Florence Parly, și a ministrului grec al Apărării, Nikolaos Panagiotopoulos.

Dassault Rafale

Dassault Rafale

Armamentul care va echipa avioanele va beneficia de gradul mare de comonalitate cu armamentul de pe Mirage 2000 și Mirage 2000-5, aflate în prezent în serviciul Forțelor Aeriene Elene. La fel ca acestea, avioanele Rafale vor fi echipate cu rachete de croazieră SCALP, rachete anti-navă Exocet AM39 și rachete MICA. În plus, MBDA va furniza și rachete Meteor.

Eric Béranger, CEO MBDA, a declarat: „Semnarea acestui acord reprezintă o nouă dimensiune a relației noastre cu Grecia, o relație stabilită în urmă cu mai bine de jumătate de secol. Grecia a fost primul client al rachetei Exocet în 1968, demonstrând încrederea în acest produs și în companiile predecesoare MBDA. Această încredere a fost reînnoită de-a lungul anilor și se reînnoiește astăzi. Este de datoria noastră să facem tot ce ne stă în putință pentru a confirma această încredere și în viitor.”

Sursa: MBDA