Tornado IDS GR4, inarmat cu LGB si Brimstone, Kandahar

Marea Britanie urmeaza sa introduca in serviciu, undeva spre sfarsitul lui 2013, o noua generatie a rachetei aer sol Brimstone, la randul ei o dezvoltare a binecunoscutei AGM-114 Hellfire.

Arma cu greutate de 50 kg, echipata cu senzor dual laser/radar pe unde milimetrice, a demostrat fiabilitate si precize ridicate, asigurand o disponibilitate de peste 90% fiind utilizata cu succes in campaniile din Libia si Afganistan.

Munca pentru ducerea Brimstone la standardul “2” e concentrata in cadrul programului Spear Capability 2 Block 1, al Ministerului Apararii Britanic. Modificarile vor fi facute la nivelul senzorului, al componentei explozive, motorului si focosului. De asemenea vor fi modificate softurile si corpul rachetei.

“Work continues with MBDA to confirm the size and value of the production order for Brimstone 2, which is currently scheduled to replace DMS Brimstone in 2013,” declara cei de la Defence Equipment and Support (DE&S).

Celula de Tornado GR4, inarmate cu Brimstone

De curand MBDA a livrat exemplarul DMS (dual mode seeker) Brimstone cu numarul 500, iar in operatiunile din Libia si Afganistan au fost lansate pana acum 200 de bucati, conform unor surse din DE&S.

Si un filmulete:

 

Sursa:
FlightGlobal