În urma comunicărilor guvernamentale din seara de 16 martie, cu privire la măsurile de protecție împotriva epidemiei de coronavirus, și a consultării cu partenerii sociali, conducerea MBDA a decis să suspende activitatea în toate unitățile MBDA din Franța până luni, 23 martie 2020, inclusiv.

MBDA

MBDA

Această perioadă va permită punerea în aplicare a tuturor măsurilor sanitare menite să asigure protejarea și siguranța tuturor angajaților și colaboratorilor și stabilirea planului pentru reluarea treptată a activității.

Aceste măsuri vizează protejarea sănătății angajaților și a apropiaților lor, garantând în același timp sprijinul pe care compania îl oferă forțelor armate.

MBDA este singurul grup european capabil să proiecteze și să producă rachete și sisteme de rachete care corespund în totalitate nevoilor operaționale curente și viitoare ale celor trei forțe armate (terestră, navală și aeriană). Cu o prezenţă importantă în cinci ţări europene şi în SUA, MBDA a obţinut în 2018 venituri de 3,2 miliarde de euro cu un registru de comenzi de 17,4 miliarde de euro. În total, grupul oferă 45 de sisteme de rachete și contramăsuri operaţionale deja şi peste 15 alte tipuri aflate în curs de dezvoltare. MBDA este deținut împreună de Airbus (37,5%), BAE Systems (37,5%) și Leonardo (25%).