MBDA anunță semnarea Memorandumurilor de Înțelegere cu cinci companii australiene, ca parte a strategiei sale de a transfera fabricarea sistemului de rachete MMP în Australia, în cazul în care compania va fi selecționată pentru a dezvolta programul LAND 400 în valoare de 20 miliarde de dolari.

MBDA MMP

MBDA MMP

Angajamentul MBDA față de Australia este confirmat astăzi și prin crearea MBDA Australia Pty Ltd, companie a cărei lansare suntem, de asemenea, încântați să o anunțăm astăzi.

Firmele sud-australiene Airspeed și Codan, companiile victoriene Pennant Australasia și Pelican Trimcast, împreună cu firma Hofmann Engineering din vestul Australiei sunt cei mai recenți membri ai rețelei de parteneriat MBDA Australia, care include deja Ferra Engineering din Queensland.

“Aceste companii australiene sunt cu adevărat reprezentative pentru nivelul tehnologic renumit la nivel mondial pe care îl dețin și sunt încântat că vom avea ocazia să colaborăm la un program atât de important”, a declarat Andy Watson, director general al MBDA Australia. “Am colaborat cu unele dintre aceste companii timp de mai mult de patru ani, iar proiectul LAND 400 reprezintă catalizatorul care ne permite să ducem aceste relații la nivelul următor”.

“MMP este singura armă anti-tanc de a cincea generație (ATGW) aflată în producție. Este cea mai avansată si soluția optimă de rachete pentru faza a doua a proiectului LAND 400, oferind avantaje tehnologice și strategice unice pentru Australia”, a spus el.

“Abordarea MBDA față de capacitatea industrială australiană se bazează pe două principii: asigurarea faptului că Commonwealth-ul are cel mai înalt nivel de independență operațională și suveranitate în utilizarea rachetei și generează oportunități reale pentru industria australiană prin transferul capacităților de producție și al tehnologiilor de vârf “.

„Viziunea noastră este ca MMP să devină prima rachetă care este construită, întreținută și modernizată în Australia. Aceasta înseamnă că racheta va fi asamblată în Australia, cu componente cheie și kituri de integrare construite de companii australiene de clasă mondială. Sperăm ca aceste companii vor deveni parte a lanțului global de aprovizionare al MBDA pentru MMP și, în viitor, pentru alte sisteme MBDA “, a spus Watson.

Dave Armstrong, directorul de vânzări și afaceri al grupului MBDA, a declarat că “MBDA a avut produse în exploatare în Australia fără întrerupere în ultimii 60 de ani, cu ASRAAM în prezent în serviciul Marinei Australiene, în cadrul flotei de avioane de luptă F/A-18A/B Hornet. Avem o experiență dovedită în ceea ce privește colaborarea cu Australia pentru a susține și dezvolta capacitatea sa complexă de sisteme de rachete și intenționăm să dezvoltăm această experiență cu proiectul LAND 400 și alte programe viitoare”.

“Anunțul de astăzi face parte dintr-un program continuu de implicare industrială australiană si cu siguranță va fi urmat și de alte anunțuri, pe măsură ce planurile noastre de construire a rachetelor se dezvoltă pe termen lung”, a spus Armstrong.

Sursa: MBDA