MBDA a securizat un contract în valoare de 323 milioane lire sterline pentru următorul lot de rachete anti-aeriene de ultimă generaţie pentru Armata şi Marina Regală ale Marii Britanii.

CAMM Sea Ceptor

CAMM Sea Ceptor

Racheta de ultimă generaţie CAMM (Common Anti-air Modular Missile) este concepută pentru a servi atât pe mare cât şi pe uscat. Are capacitatea de apărare împotriva unor rachete de croazieră anti-navă, rachete lansate din aer precum şi împotriva altor ţinte sofisticate.

Elaborată şi produsă în UK de către MBDA, CAMM va fi desfășurat cu ajutorul sistemelor de arme Sea Ceptor și Land Ceptor, care vor proteja navele de război Type 23 și viitoarele nave de tip 26 ale Marinei Regale, precum și consolidarea sistemului de apărare aeriană a armatei britanice.

Sea Ceptor şi Land Ceptor folosesc un radar inovativ şi o tehnologie a sistemului de date pentru a ghida CAMM cu acurateţe desăvârşită. Sistemul de radar asociat CAMM urmăreşte ameninţări de pe mare sau de la sol şi foloseşte sistemul de date pentru a pune la curent racheta cu locaţia ameninţării. Căutătorul de radar activ al CAMM poate prelua apoi îndrumarea rachetei. Rachetele sunt concepute pentru a asigura o acoperire de 360 de grade şi niveluri superioare de manevrabilitate.

Sistemul de armament Sea Ceptor încorporând CAMM va înlocui sistemul Sea Wolf pentru Fregatele Type 23 şi pentru a asigura capabilitatea de apărare anti-aeriană pentru fregatele Type 26 pentru Marina Regală. Similar, sistemul Land Ceptor va înlocui sistemul Rapier folosit acum de Armata britanică şi va contribui tehnologic la înlocuirea ASRAAM aflat în serviciu pentru Forţele Aeriene Regale.

MBDA COMUNICAT DE PRESĂ – 21/04/2017