MArsul Cavaleriei

MArsul Cavaleriei

Aproximativ 400 de militari americani din Batalionul 2 al Regimentului 2 Cavalerie al Armatei SUA, cu peste 80 de mijloace tehnice, vor participa, în zilele de 13 şi 14 mai, la “Marşul Cavaleriei”, de la Mihail Kogalniceanu (Constanţa) la Cincu (Braşov).

“Marşul Cavaleriei demonstrează legăturile temeinice dintre Statele Unite ale Americii şi România, puterea Alianţei Nord-Atlantice şi importanţa interoperabilităţii militare,” consideră reprezentanţii Regimentului 2 Cavalerie, unitate care va participa la Cincu, la exerciţiul “Sarmis 15”.

În trecerea prin Ploieşti, Sinaia şi Braşov, soldaţii americani, alături de partenerii din Forţele Terestre ale Armatei României, vor participa la activităţi publice menite să răspundă îndemnului “onorăm trecutul, asigurând viitorul”.

Vehiculele militare care participă la “Marşul Cavaleriei” vor fi împărţite în mai multe grupuri pentru a reduce pe cât posibil blocajele în trafic. Ele se vor deplasa de la Mihail Kogalniceanu prin Hârşova, Slobozia, Ploieşti, Sinaia şi Braşov pentru a ajunge la Cincu. Pe itinerariul de deplasare vor exista temporar unele restrucţii de trafic, de care vă rugăm să ţineţi cont.

Miercuri, 13 mai, între orele 15.30 şi 19.00, Mall-ul Shopping City din Ploieşti va găzdui o ceremonie de bun venit. Publicul este invitat să
participe şi să interacţioneze cu militarii care participă la marş. La baza sportivă Decathlon, vor fi organizate un meci de fotbal între militarii americani şi cei de la Baza 2 Logistică “Valahia” din Ploieşti şi o partidă de baschet cu elevi ai Colegiului Naţional Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza.

Joi, 14 mai, de la ora 10.00 la 11.30, militarii americani şi români vor omagia, la placa comemorativă de la intrarea în oraşul Sinaia, memoria
piloţilor americani căzuţi în cel de-Al Doilea Război Mondial. De asemenea, ei vor depune coroane de flori la monumentul Eroilor din Piaţeta Vulturii Libertăţii. Publicul este invitat să participe.

Tot joi, 14 mai, în intervalul orar 15.00 la 18.00, la Braşov, publicul este invitat să asiste la ceremonia de bun venit organizată în Piaţa Bibliotecii Judeţene “George Bariţiu”. Participanţii vor putea viziona vehiculele americane şi româneşti şi vor avea ocazia să afle detalii
despre posibilităţile unei cariere în cadrul Armatei României.

Puteţi urmări Marşul Cavalerilor pe reţelele de socializare cu ajutorul hashtag-ului #MarsulCavaleriei.

Text: Biroul de presa MApN
Foto: US Embassy Facebook Account