Două nave militare fluviale execută activități de instruire pe fluviul Dunărea, în perioada 6-17 mai. După ce au plecat din Portul Militar Brăila, Monitorul 46 și Vedeta Blindată 180 au navigat în amonte, până în Portul Turnu Măgurele, unde au făcut luni, 7 mai, o escală de câteva ore, timp în care populația civilă a putut să viziteze cele două nave militare și să interacționeze cu marinarii de la Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu”.

Monitor 47 Lascar Catargiu

Monitor 47 Lascar Catargiu

De la Turnu Măgurele, navele au luat cap-compas spre Portul Calafat, unde vor ajunge în seara zilei de marți, 8 mai, iar publicul din acest oraș-port dunărean le va putea vizita miercuri, 9 mai, în intervalul orar 15.00-18.00.

Monitorul 46 și Vedeta Blindată 180 își vor continua marșul de instrucție pe Dunăre și vor mai face escale în Portul Drobeta Turnu-Severin (joi, 10 mai; program de vizitare în intervalul orar 10.00-12.00) și în Portul Moldova Veche (vineri, 11 mai; program de vizitare în intervalul orar 09.00-11.00).

În perioada celor zece zile de marș, sunt planificate exerciții de luptă împotriva minelor marine, de stins incendiul la bordul navelor, de acordare a primului ajutor în caz de naufragiu, precum și antrenamente de recunoaștere a țărmului fluviului Dunărea și de familiarizare a echipajelor navelor militare fluviale cu particularitățile porturilor din sectorul românesc. Navele își vor încheia misiunea miercuri, 16 mai, când vor acosta în Portul Militar Brăila.

Una dintre misiunile principale ale Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” este asigurarea securității căilor de comunicații și a graniței fluviale a României, pentru libera circulație a traficului de mărfuri și de persoane.

 

                          Biroul informare și relații publice