Scafandrii au învins din nou valurile!

Scafandrii au învins din nou valurile! (Mulţumim A.O. pentru fotografie, /0 )

Ieri, şase Ianuarie, pe o vreme fix ca de Bobotează, prietenii noştri marinarii militari au participat activ la ceremoniile religioase prilejuite de sărbătoarea Botezului Domnului.

Cu două ambarcaţiuni tip Bombard având în echipaje 10 marinari militari şi 10 scafandri înotători din structurile Centrului de Scafandri, Forţele Navale au asigurat la Constanţa buna desfăşurare a ceremonialului de binecuvântare şi sfinţire a apelor, în timpul aruncării şi recuperării crucii din apa mării.

Foarte sugestiv, unul dintre oamenii adâncurilor a dat titlul imaginii cu care am început acest material: “Scafandrii au învins din nou valurile!”.

La ceremoniile desfăşurate în Constanţa, Forţele Navale au participat cu peste 150 de marinari militari, cuprinzând Muzica Militară a Forţelor Navale şi Garda de Onoare.

Boboteaza la Constanta

Boboteaza la Constanţa

În portul Brăila, marinari militari din Forţele Navale au însoţit procesiunea de la Catedrala Naşterea Domnului, pe Calea Călăraşilor spre Esplanada Dunării, iar echipajul Remorcherului Fluvial 302 a asigurat ritualul de aruncare şi recuperare a crucii din apa fluviului.

Scafandri militari la Boboteaza, Harsova

Scafandri militari la Boboteaza, Hârşova

De asemenea, o echipă formată din 10 marinari militari din cadrul Centrului de Scafandri s-a deplasat la malul Dunării, în zona Căpităniei Hârşova pentru a veni în sprijinul comunităţii şi autorităţilor locale, asigurând activiăţile de la schitul Podromiţa, unde Arhiepiscopul Tomisului a oficiat slujba de Sfinţire Mare a apei şi a aruncat trei cruci în apa Dunării pentru a fi recuperate de credincioşi.

Recuperarea crucii din apa Bratului Borcea, Calarasi 2015 - Autor foto Florin Radulescu

Recuperarea crucii din apa Braţului Borcea, Călăraşi 2015 – Foto: Florin Rădulescu

Închei cu o fotografie de acasă şi amintiri legate de ceremoniile şi tradiţiile de Bobotează desfăşurate în Călăraşi, dar şi cu urarea de mulţi ani şi sănătate tuturor sărbătoriţilor zilei de azi.

Foto: Forţele Navale Române

Florin Rădulescu

Iulian Iamandi