Pridneprovye U-155, Tarantul II

Pridneprovye U-155, Tarantul II

Corveta Pridneprovye a revenit în rândul navelor active ale Ucrainei după ce a trecut prin şantierul naval, unde a suferit reparaţii majore şi înlocuirea unor componente majore.

Cu ceva timp în urmă au existat declaraţii din partea oficialilor marinei care anunţau că în 2012 vor fi efectuate lucrări de reparaţii majore la 11 nave militare, între care erau menţionate Konstantin Olshansky, navă mare pentru debarcare, corveta purtătoare de rachete Pridneprovye şi nava amiral, fregata Hetman Sagaidachny.

În total, Marina Ucrainei este formată din 20 de nave, incluzând aici o fregată, două corvete şi şapte nave amfibii.

După o lungă perioadă de reparaţii, singurul submarin al Ucrainei a revenit în serviciul operativ.

Pridneprovye

Pridneprovye

Corveta purtătoare de rachete Pridneprovye face parte din clasa Tarantul II. Construcţia acestei nave a început în 1981 şi a fost acceptată în Flota Sovietică în anul 1984, în 1997 fiind transferată Ucrainei.

Pridneprovye are un deplasament de 469 de tone şi poate atinge o viteză maximă de 42 de noduri. Raza de acţiune la viteza de croazieră este de 2900 de kilometri. Echipajul este format din 44 membri.

Corveta are ca armament principal două lansatoare duble de rachete navă-navă P-15M Termite, iar ca armament secundar dispune de un tun AK-176 de 76.2 mm, două sisteme AK-630 de 30 mm şi un lansator MTU-4US pentru rachete Strela-3.

Sursa: mil.gov.ua

 

– Iulian Iamandi –