Marina militară a SUA a cerut firmei suedeze de apărare și securitate Saab să furnizeze un radar Sea Giraffe pentru noua navă de luptă de litoral americană în valoare de 584 milioane USD.

LCS-2 si LCS-4 cu Sea Giraffe

LCS-2 si LCS-4 cu Sea Giraffe

Firma de apărare şi securitate Saab Defense and Security USA, cu sediul in East Syracuse, va furniza Marinei Militare a SUA radarul său Sea Giraffe, pentru o nouă navă de luptă pentru litoral, au confirmat luni oficiali ai Saab.

Saab Defense and Security USA a declarat că angajaţii săi din East Syracuse vor construi o versiune a sistemului de radare Sea Giraffe pentru noua navă a marinei militare americane.

Radarul de supraveghere 3D, cu rază medie de acţiune, va ajuta navele americane să detecteze rapid rachetele anti-navă şi anti-radiaţii, micile drone, proiectilele şi grupările mici de avioane care ar putea constitui o ameninţare.

Purtătorul de cuvânt al lui Saab Defense, John Belanger, nu a dezvăluit valoare în dolari a contractului, dar a declarat că această comandă a Marinei Militare Americane va conferi stabilitate liniei de produse Sea Giraffe. Acest nou contract nu va crea noi locuri de muncă.

Fabrica Saab din East Syracuse are 237 angajaţi în departamentul senzori, printre cei 450 de angajaţi pe care îi are Saab la cele două fabrici locale ale sale.

Saab a anunţat în ianuarie că îşi va muta sediul din America de Nord la East Syracuse, ceea ce adaugă încă 260 de locuri de muncă de high-tech în provincia Onondaga a SUA.

Navele de luptă de litoral fac parte din noua flotă de nave relativ mici,rapide şi cu caracteristici stealth, construite pentru a acţiona în apele puţin adânci de coastă.

Sursa: Saab

Iulian Iamandi