Michael Fallon

Michael Fallon

Marea Britanie a decis să ajute în continuare Ucraina cu un pachet de echipament militar non-letal pentru ca această ţară să se poată apăra singură împotriva “Russia’s aggression” – expresia a fost folosită de către Michael Fallon, ministrul britanic al Apărării.

Pachetul va fi furnizat alături de alte activităţi de instruire anunţate săptămâna trecută de către premierul britanic. Activităţile menţionate vor fi asigurate de personal militar britanic pe teritoriul Ucrainei.

Sprijinul proaspăt decis se adaugă angajamentelor aflate în desfăşurare cu Ucraina: suport pentru gestionarea crizei, anti-corupţie, reforme pentru apărarr şi a comunicaţii strategice.

Ministerul britanic al Apărării va furniza instruirea în următoarele săptămâni.

De-a lungul ultimului an, Marea Britanie a trimis Ucrainei echipament de protecţie indiviuală, combustibil pentru timp de iarnă, truse medicale, echipament de iarnă şi saci de dormit.

Valoarea materialelor trimise până în prezent depăşeşte 1,2 milioane de lire sterline.

Politica britanică de la declanşarea crizei s-a rezumat la furnizarea de asistenţă non-letală forţelor armate ale Ucrainei, iar Ministerul Apărării va continua să se concentreze pe sprijin şi asistenţă dedicate reducerii pierderilor umane în rândul membrilor armatei ucrainiene.

Cinci tipuri de materiale de mare prioritate vor fi trimise în Ucraina pentru furnizarea de beneficii imediate şi care vor ajuta la salvarea de vieţi:

– 2000 căşti Mark 6;

– 150 dispozitive monoculare cu fixare pe cască, pentru vedere pe timp de noapte (MNVG);

– 200 dispozitive GPS;

– 220 laptopuri cu protecţie la şocuri;

– 1000 truse de prim ajutor.

Sursa: Army Recognition

Toate bune şi aproape simpatice, dar oare nu este proxy war? Sau proxy war va începe să devină doar după ce şi Rusia va publica o listă de materiale non-letale pe care va decide să o trimită ca ajutor etnicilor ruşi care se luptă în acelaşi conflict?

Ori, nici atunci nu va fi proxy war… ?

 

– Iulian Iamandi –