Resboiul Stelelor

Mandria nord coreana s-a facut tandari

Unha 3, inainte de a se face pulbere

Prea laudata racheta  a nord coreeana s-a facut praf  imediat dupa lansare. Satelitul pe care il transporta la bord n-a mai ajuns pe orbita, a ajuns in schimb pulbere si el. Lansarea, programata in asa fel incat sa coincida cu a o suta aniversare a fondatorului maritei natiuni a Koreei de Nord – Kim Il-sung a avut loc la cosmodromul de la Cholsan, un oras de pe coasta de nord-vest a tarii.

Surse din NORAD, care au stat cu ochii pe racheta nordcoreana inca de la primele stadii ale lansarii, declara ca:“Initial indications are that the first stage of the missile fell into the sea 165km (105 miles) west of Seoul, South Korea.The remaining stages were assessed to have failed and no debris fell on land. At no time were the missile or the resultant debris a threat.”

De asemenea, fratii din Corea de Sud, au observat racheta rupandu-se in peste 20 de bucati. Ministerul Apararii al Coreei de Sud incearca sa recupereze macar una dintre aceste bucati.

Asa cum bine se stie, mai toate statele din zona au amenintat pasnicul popor Nord Corean ca vor face si vor drege, in cazul in care Unha 3 e lansata. Evident acum toti zambesc pe sub mustati, de fericire ca Nordistii s-au facut de ras.

De unde rezulta ca, daca-ti doresti destul de tare, e foarte probabil sa moara capra vecinului.

Sursa:
RIA

17 Comments

 • pe cit puneti pariu ca dupa faza asta se va lasa cu niste sedinte de tragere pe tinte miscatoare prin poligoanele nord-coreene??? 😀 😀 😀 😀

  • Ajutata, parerea mea
   Si ca sa merg cu paranoia mai departe, pocnita nu doar pentru moralul poporului nord-coreean, care sa vada ca nu are nici orez, nici peshte, nici satelit
   Si pocnita si sa cada unde trebuie – cred ca acuma scufundacii din amandoua taberele sunt ocupati cu adunatul de resturi

 • Poate au cedat la presiuniule internationale dar au vrut sa-si salveze obrazul. Sa arate ca nu cedeaza si lansarea are loc oricum indiferent de presiuni dar au autosabotat-o ca sa nu enerveze mai mult pe ceilalti.

  • N-as crede asta. Adica sa-mi distrug sngur “creatia” care valoreaza sute de milioane de dolari? La precedentele lansari cu Taepodong nu au fost chiar asa sensibili la criticile internationale. Eu cred ca a fost doar ca ceva a functionat prost.

   • De unde si pana unde, o racheta prapadita, valoreaza sute de milioane de dolari ?!
    Mai mult de 30-40-60 de milioane nu valoreaza racheta asta, cu tot cu satelit si mancarea alora care lansara racheta pe un an de zile .

 • Coreenii au reusit sa arate lumii ca pot lansa o racheta ce poate duce o bomba nucleara si in acelasi timp ca au un sistem antiracheta superior ,bazat pe detectori gravitationali ce nu pot fi bruiatisi care pot face deosebirea fata de false tinte.Cand va urma unirea fiecare trebuie sa vina cu ceva.

 • Eu am impresia ca racheta asta a fost autosabotata, pentru ca nu puteau sa n-o lanseze .
  Mi se pare cam curioasa ruperea asta in 20 de bucati .

 • Tin minte ca acu’ vreo 10 ani Francezii tot lansau sateliti din bazele lor din Outre Mere si-i tot perdeau.
  Se intimpla si la case mai mari.
  Eu as fi vrut sa-si lanseze satelitul, numai asa, de chichi.
  De cind spatiul cosmic este propriete privata amerlociana ?

 • Pai vom avea de ce sa ridem cind vom face si noi ceva similar ca valoare, iar cum comunismul a trecut nu cred ca suntem in stare.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: