Unha 3, inainte de a se face pulbere

Prea laudata racheta  a nord coreeana s-a facut praf  imediat dupa lansare. Satelitul pe care il transporta la bord n-a mai ajuns pe orbita, a ajuns in schimb pulbere si el. Lansarea, programata in asa fel incat sa coincida cu a o suta aniversare a fondatorului maritei natiuni a Koreei de Nord – Kim Il-sung a avut loc la cosmodromul de la Cholsan, un oras de pe coasta de nord-vest a tarii.

Surse din NORAD, care au stat cu ochii pe racheta nordcoreana inca de la primele stadii ale lansarii, declara ca:“Initial indications are that the first stage of the missile fell into the sea 165km (105 miles) west of Seoul, South Korea.The remaining stages were assessed to have failed and no debris fell on land. At no time were the missile or the resultant debris a threat.”

De asemenea, fratii din Corea de Sud, au observat racheta rupandu-se in peste 20 de bucati. Ministerul Apararii al Coreei de Sud incearca sa recupereze macar una dintre aceste bucati.

Asa cum bine se stie, mai toate statele din zona au amenintat pasnicul popor Nord Corean ca vor face si vor drege, in cazul in care Unha 3 e lansata. Evident acum toti zambesc pe sub mustati, de fericire ca Nordistii s-au facut de ras.

De unde rezulta ca, daca-ti doresti destul de tare, e foarte probabil sa moara capra vecinului.

Sursa:
RIA